Disney má chtít Star Wars hru každých šest měsíců
Star Wars Jedi: Survivor Novinka Disney má chtít Star Wars hru každých šest měsíců

Disney má chtít Star Wars hru každých šest měsíců

Filip Svoboda

Filip Svoboda

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ve vývoji je jich nejméně osm.

Reklama

Podle zdrojů novináře Toma Hendersona, respektive webu Insider Gaming, si Disney přeje vydávat alespoň jednu hru z univerza Star Wars za šest měsíců. Henderson informace interpretuje tak, že cílem společnosti je vyprodukovat jeden AAA a jeden menší titul za fiskální rok.

Expanze množství her sázejících na svět Hvězdných válek přichází od chvíle, kdy Disney přerušilo dlouholetou exkluzivní spolupráci s Electronic Arts a začalo značku nabízet i jiným společnostem. Celkem se tak v současnosti pracuje na nejméně osmi videoherních Star Wars.

V EA, které o možnost na Star Wars pracovat nepřišlo, vzniká druhý díl úspěšného Star Wars Jedi s podtitulem Survivor, stejné studio, tedy Respawn, pracuje ale také na zatím blíže nespecifikovaných FPS a strategii. Vývoj remaku kultovních Star Wars: Knights of the Old Republic má mít v současnosti v rukou Saber Interactive. Star Wars: Eclipse připravuje Quantic Dream a vlastní tituly chystají také Ubisoft, Zynga a Skydance Media producentky Amy Hennig.

Henderson dodává, že se „zákulisím“ šíří spekulace o možné hře na motivy seriálu Mandalorian, ale informaci nemohou Insider Gaming ani další média potvrdit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama