Disney zavřelo LucasArts a ruší hry
Star Wars: 1313 Novinka Disney zavřelo LucasArts a ruší hry

Disney zavřelo LucasArts a ruší hry

Michal Burian

Michal Burian

157

Zapomeňte na střílečku Star Wars 1313 a on-line akci Star Wars: First Assault. Značka Star Wars bude žít dál.

Reklama

Společnost Disney dnes prostřednictvím prestižního magazínu Game Informer oznámila, že se rozhodla uzavřít herní divizi LucasArts a zrušit připravované hry, včetně střílečky Star Wars 1313 (měla běžet na Unreal Engine 3) a on-line akce Star Wars: First Assault. Propuštěna samozřejmě byla většina zaměstnanců, přibližně 150 lidí.

Ze zprávy jsme se dozvěděli, že oba tituly se Disney již v září loňského roku rozhodlo pozastavit, což je poněkud šokující, i když náznaky tu jisté byly.

LucasArts vytvořili mj. sérii adventur Indian Jones, Star Wars: The Force Unleashed, Star Wars: Knights of the Old Republic, sérii LEGO Indiana Jones, Star Wars: The Force Unleashed 2 či LEGO Star Wars III: The Clone Wars.

Pokud se ptáte, co bude se značkou Star Wars, tak Disney má v plánu poskytnout ji třetím stranám, které budou moci vyvíjet tituly z universa Star Wars. Zda je to dobrý nebo naopak špatný krok ukáže až čas.

Christofer Sundberg, zakladatel Avalanche Studios, prozradil, že mu několik vývojářů z týmu zodpovídající za Star Wars 1313 řeklo, že hra potřebuje ještě dva roky, aby byla dokončena. Hra tak pravděpodobně měla vyjít až na next-gen konzole a PC.

Napadá váš nějaký tvůrčí celek, který by mohl mít zájem o hry z universa Star Wars?

Závěrem dodejme, že Disney koupilo LucasArts teprve v říjnu loňského roku za 4,05 miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama