DLC Middle-earth: Shadow of War, které zvěčňuje zemřelého vývojáře, bude zdarma
Middle-earth: Shadow of War Novinka DLC Middle-earth: Shadow of War, které zvěčňuje zemřelého vývojáře, bude zdarma

DLC Middle-earth: Shadow of War, které zvěčňuje zemřelého vývojáře, bude zdarma

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Po zmatcích v otázce toho, kam půjdou peníze získané z prodeje přídavku po celém světě, došlo ke změně plánu.

Reklama

Na přelomu srpna a září došlo k odhalení drobného placeného DLC Forthog Orcslayer pro Middle-earth: Shadow of War. To má za cíl zvěčnit výkonného producenta hry Mika Forgeyho ze studia Monolith, který zemřel minulý rok na rakovinu. Výsledkem je postava válečníka Forthoga, jenž se může občas objevit během problematického boje se skřety, aby vám podal pomocnou ruku. Jakmile vás zachrání, zase zmizí.

Společnosti Warner Bros. Interactive a Monolith chtěly prodejem DLC za 4,99 euro finančně podpořit Forgeyho rodinu. Brzy ale nastal problém. Kvůli zákonům tvůrci uváděli, že na konto rodiny Mika Forgeyho půjdou jen výdělky z území Spojených států, i když jejich záměrem bylo darovat peníze z celého světa.

Vše ještě zhoršila chybná zpráva na Twitteru, která přímo uváděla, že peníze z prodeje DLC ve zbytku světa Forgeyho rodina neuvidí. Na pohled se tedy zdálo, že výdělky dosažené mimo Spojené státy půjdou do kapes Warner Bros. Interactive, i když společnost tvrdila, že to tak není, načež se začala řešit i otázka etiky a snahy vydělávat na něčí smrti.

Zaměstnancům studia Monolith došlo, že spojovat finanční podporu rodiny a památku samotného Mika Forgeyho s prodejem DLC není nejšťastnější řešení. Došlo tedy k vyjádření omluvy a k rozhodnutí, že DLC si bude moci zdarma stáhnout každý majitel hry, přičemž Warner Bros. Interactive finančně podpoří Forgeyho rodinu přímo, což mohou na příslušném webu učinit i sami hráči.

Všem, kteří za přídavek již zaplatili, protože byl nějakou dobu k předobjednání na Steamu a v obchodě Xboxu, budou samozřejmě vráceny peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama