Dnes je to 10 let od formálního oznámení Half-Life 2: Episode Three
Novinka Dnes je to 10 let od formálního oznámení Half-Life 2: Episode Three

Dnes je to 10 let od formálního oznámení Half-Life 2: Episode Three

Martin Cvrček

Martin Cvrček

18

Gordon Freeman stále spí a ne a ne se probudit do další akce.

Reklama

Připadá mi to jako včera, kdy jsem psal novinku o tom, že od formálního oznámení vývoje Half-Life 2: Episode Three uběhlo šest let. Ale čas letí a teď už je tomu deset let.

Smutné je, že v tuto chvíli víme o projektu zhruba tolik jako před čtyřmi lety. Sem tam se samozřejmě objevily nějaké záměrné či neplánované úniky, které odhalily, že třetí epizoda Half-Life 2 jako taková byla pravděpodobně zrušena a na její místo se dostal plnohodnotný třetí díl, který je snad v určité podobě vyvíjen dodnes. Snad.

Ať už ale dlouho očekávanému pokračování Half-Life budeme říkat Half-Life 2: Episode Three nebo Half-Life 3, stále zůstává nepříjemným faktem, že o aktuálním a skutečném stavu hry a jejího vývoje nevíme prakticky nic. Valve v případě pokračování série stále mlčí jako hrob.

Momentálně je šance, že by Valve mohlo o Half-Life 3 konečně promluvit, poměrně vysoká. Source 2 engine, jenž má hru pohánět, je už nějakou dobu skutečností a prostřednictvím Doty 2, která také běží na Source 2, nyní Valve testuje podporu multiplatformního grafického API Vulkan.

Technologie jsou tedy očividně připravené, zbývá už jen samotná hra. Není to koneckonců tak dávno, co se objevily náznaky vývoje jakéhosi RPG od Valve, což by mohlo být pokračování Half-Life. Koneckonců to, že Half-Life 3 má koketovat s RPG prvky, jsme z různých zdrojů slyšeli už několikrát. V poslední době také z Valve odešlo několik otců série v čele se scénáristou Marcem Laidlawem, takže až (nebo spíš pokud) se hry někdy dočkáme, dá se očekávat, že dojde k nějakým výraznějším změnám.

To všechno jsou ale stále jen dohady, spekulace a naděje. A dokud Valve Half-Life 3 definitivně a zcela oficiálně neodhalí, pořád platí, že pokračování Half-Life je spíše mýtus než zaručeně chystaná hra. Závěrem se můžete podívat na to, jak se během let měnilo vyjádření šéfa a zakladatele Valve Gabea Newella právě ve spojitosti s Half-Life 2: Episode Three a Half-Life 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama