Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends
Speciály Apex Legends Článek Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

8
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Pojďme se podívat, co nám všechno přinese

Reklama

Apex Legends Season 2 s podtitulem Battle Charge vychází už dnes a myslím, že je načase si pěkně shrnout, co všechno nového nás dnes večer čeká. Podíváme se na novou postavu Watson, ale i na další jménem Crypto, o které se zatím neoficiálně mluví. Detailně se podíváme na ranky, výzvy nebo novou zbraň a mnohé další. Během první sezóny Apex Legends hráče spíše ztrácel, tou druhou však hlásá velký comeback a snahu přesvědčit ztracené hráče, že Battle Royale od studia Respawn má pořád co nabízet. Pojďme se teda pořádně připravit na tuto pořádnou bitvu.

Čas vydání a velikost nových souborů

To, že druhá sezóna vychází dnes určitě víte alespoň z nadpisu tohoto článku, či z předchozích řádků. Abyste však nemuseli každou půl hodinu kontrolovat, jestli nový update již náhodou není k dispozici, nastavte si své budíky na 7 hodinu večerní, kdy by měly být všechny soubory plošně uvolněny ke získání. Připravte se ale také na to, že vás čeká pořádná nálož ke stáhnutí, jelikož update bude mít velikost kolem 18 GB pro PC a dokonce kolem 20 GB pro konzole.

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Wattson je nová postava pro Apex Legends Season 2

To, na co se všichni asi nejvíce těšíme jsou nové postavy. Ta, která arénu obohatí ihned od startu této sezóny se jmenuje Wattson a je dcerou jednoho z nejdůležitějších lidí, kteří se točí v zákulisí celých Apex her. Díky tomu nejenže velmi dobře zná místo, kde se celé tyto jatka odehrávají, ale také ostatní Legendy. Vlastnosti a dovednosti zdědila po svém tatínkovi, který se proslavil jako vědec, a proto jejími hlavními zbraněmi budou všemožné vynálezy a elektřina. Její základní taktickou dovedností je možnost vytvářet elektrické stěny, které jsou sice pro vaše spojence neškodné, pro všechny ostatní však můžou být smrtící. Pokud takovou zdí projdete, tak vás v první řadě zraní a zpomalí, navíc však označí vás i vaše spoluhráče nepřátelské Wattson. K dispozici budete mít 12 pilířů, díky kterým budete moci tyto zdi tvořit. Jako každá jiná postava má i Wattson svoji pasivní schopnost. Díky té její, ji bude stačit pouze jeden Ultimate Accelerant, aby dokázala nabít svoji ultimátní schopnost na maximum. Tato dovednost se zcela jistě bude hodit, a to převážně ve finální části každého zápasu.

Jak se říká to nejlepší na konec, konečně se dostáváme k její ultimátní schopnosti. Ta je nazvaná Interception Pylon a jak už její název napovídá, jejím účelem bude zachytávat nepřátelské útoky. Dokáže vás tak ochránit od všech druhů granátů, tak i od ultimátních schopností legend jako jsou Gibraltr nebo Bangalore. Pokud by vám to stále nebylo dost, tak tento pilíř dokáže doplňovat štíty všem členům vaší skupiny, a tak se stává další postavou, která dokáže nějakým způsobem léčit spoluhráče.

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Crypto by mohl být další legendou

Wattson ale nemusí být jedinou novou postavou, které se dočkáme v průběhu druhé sezóny. Tím dalším by mohl být Crypto. Ačkoliv nevíme, kdy nás svojí přítomností ve hře poctí anebo jaké schopnosti bude mít, fanoušci již nasbírali tolik důkazů, že se zdá být skoro jisté, že právě on bude další legendou. Dokonce se objevil i v launch traileru pro druhou sezónu. Právě on má stát za odpálením věže, které přiláká do King´s Canyon všechny ty draky a obrovské nestvůry, které nejspíš zapříčiní změny na herní mapě. Jeho jméno i jeho práce s počítačem v již zmíněném traileru tak všechny teoretiky vede k tomu, že se bude jednat o hackerskou legendu a jeho největšími schopnostmi bude sabotáž protivníků. A třeba nás čeká velké překvapení a už večer si za něj budeme moci zahrát.

L-STAR je nová energetická super zbraň

L-STAR je nová energetická plazma automatická puška, kterou nám přinese sezóna Battle Charge. Má být opravdu silná a účinná, proto bude k nalezení pouze v dropech podobně jako brokovnice Mastiff anebo sniperka Kraber. Stejně tak vzácné budou i náboje pro tuto zbraň, a proto je nebude možné nalézt nikde jinde na mapě. Jedná se o extrémně silnou automatickou zbraň, která dokonce dokáže rozbít dveře, podobně jako granát. L-STAR zbraň můžeme znát již z předchozí hry od studia Respawn Titanfall 2. Zajímavostí je, že jeden z hráčů našel skin právě na tuto zbraň ve svém lootboxu již tak dva měsíce zpátky, a to je zřejmě o hodně dříve, než vývojáři plánovali.

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Do hry přibudou denní a týdenní výzvy

V rámci zpětné vazby od hráčů se vývojáři budou snažit i urychlit postup Battle Passem, který samozřejmě bude doprovázet novou sezónu. Jedním z jejich nástrojů se mají stát denní a týdenní výzvy. Samozřejmě to však mají být takové výzvy, které mají posouvat zábavnost, jež si z každého zápasu odnášíte. Nemusíme se však bát, že by nás čekali tak obtížné úkoly, že jejich řešení budeme muset hledat na YouTube. Denní výzvy můžeme očekávat něco ve stylu jako "Hrej jeden zápas za Lifeline" nebo "Způsob 200 poškození v lokaci Bunkr". Jsou vytvořené tak, abychom byli schopni je zvládnout během krátké herní doby. Každý den nás pak čekají tři nové. Týdenních výzev bude rovnou sedm a pro jejich zvládnutí bude potřeba odehrát mnohem více zápasů. Za příklad jsou uváděny úkoly jako "Dosáhni 20 zabití jako Mirage" nebo "Získej 100 epických předmětů". Více než polovina úkolů vás odmění celou úrovní vašeho Battle Passu, za zbytek pak budete získávat "hvězdičky", které vám pomůžou získat více bodů zkušeností do Battle Passu. K dispozici budou také týdenní výzvy, které budete moci pořád opakovat.

Nové vylepšení zbraní mají udělat použitelný i Mozambique

Na E3 nám byli přislíbené i nové způsoby, jak upravit své zbraně. Ačkoliv neznáme žádné konkrétní informace, slyšeli jsme, že tyto hop-upy, jak jsou ve hře nazvané, mají dokázat doslova nemožné... Udělat ze zbraně Mozambique, něco víc než jen kus pěkně vytvarovaného šrotu. No, dokud to neuvidíme, tak asi neuvěříme.

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Battle Pass by měl být mnohem více "odměňující"

To, na co jsme si nejvíce stěžovali u Battle Passu pro první sezónu bylo, že jeho progres byl opravdu pomalý a veliká většina odměn za moc nestála. To vše chtějí vývojáři u druhé sezóny změnit. Pro ty z nás, kteří si zakoupí prémiové členství, čeká až o pět legendárních předmětů více, než v sezóně první. Stejně jako doposud bude k dispozici 100 úrovní, které bychom však tentokrát měli dosáhnout v mnohem kratším časovém úseku. Různé trackery a hlasové linky také zmizí a nahradí je více skinů a hlavně craftovacího materiálu, díky kterému si budete moci v obchodě koupit cokoliv, po čem vaše srdce touží ( získat budete moci až 1200 kousků materiálu).

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Můžete se také zúčastnit Ranked League

Druhá sezóna Apex Legends sebou také přinese žebříček a speciální ligy, vytvořené podle vaší výkonnosti. Dle slov autorů tohoto módu je jejich cílem přinést do hry něco nového, co dá hráčům ještě mnohem více zábavy. Tyto kompetetivní zápasy budou probíhat během určitého času. Ta první začne dnes, spolu s novou sezónou a budeme moci bojovat o naše umístění až do září. Postupně projdeme šesti úrovněmi (Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond a Apex Predator), každá z nich pak bude rozdělena do dalších čtyř divizí, které budeme muset úspěšně zvládnout pro postup do vyšších úrovní. Jelikož se jedná o první sezónu, všichni hráči začnou v bronzové lize a čtvrté divizi. V příštích sezónách se však už dočkáme tradičních zápasů, které určí naši startovní pozici.

Hráči budou hodnocení podle tzv. Ranked Pointů (dále jen RP). Ty následně budete získávat podle toho, jak zvládnete hrát. Za každé zabití vám bude přičten jeden RP (maximum pět za zápas), další RP získáte za umístění v jednotlivých zápasech. O RP také budete přicházet, jelikož vstup do každého zápasu něco stojí. Čím vyšší úroveň hrajete, tím větší je cena za vstup. Pokud chcete hrát s přáteli, vždy vás to připojí do úrovně, ve které se nachází ten nejlepší z vás. RP však každý zaplatí podle své úrovně.

Vývojáři také slibují odměny za umístění. Prozatím víme, že každý bude odměněn speciálním odznakem podle svého umístění. Dle informací, které máme, však pracují i na dalších odměnách, které by rádi dali hráčům, kteří tráví čas hraním jejich hry. Dále se máme připravit i na to, že v průběhu mohou přijít různé změny, protože autoři chtějí aktivně sledovat celý průběh Ranked League a postupně vytvořit co nejlepší prostředí.

Dnes vychází druhá sezóna Apex Legends

Věřím, že druhá sezóna přinese ještě mnohem více změn, o kterých toho však víme opravdu málo. Již dnes se dozvíme, jak bude vypadat pozměněná mapa King´s Canyon a věřím že nás do budoucna čeká ještě více speciálních událostí, jako byl Legendary Hunt na konci předchozí sezóny. Již teď se po mapě prohání létající "draci" se speciálními odměnami a dle traileru nás možná čekají ještě mohutnější potvory. Více se určitě dozvíme již brzy a já doufám, že vás už brzy potkám v Apex aréně. Jak se zdá, vývojáři opravdu poslouchají komunitu a snaží se dělat vše pro to, aby jejich hra byla stejně úspěšná jako při jejím vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama