Do Call of Duty: Modern Warfare Remastered míří první placené DLC
Call of Duty: Modern Warfare Remastered Novinka Do Call of Duty: Modern Warfare Remastered míří první placené DLC

Do Call of Duty: Modern Warfare Remastered míří první placené DLC

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

22

Čtveřice bonusových map z originální verze bude k dostání za necelých 15 euro.

Reklama

Remaster čtvrtého Call fo Duty se již delší dobu nedá nazvat remaster. Po zavedení neoblíbených mikrotransakcí byl titul obohacen o trojici nových střelných zbraní, které zamávaly hrou. Aby toho nebylo málo, ve zdrojovém kódu byla nalezena další trojice - ruský kulomet PKP, odstřelovací puška DMR25 a americký samopal MAC-10. Zajímavostí je, že poslední jmenovaný měl být původně implementován i do originální verze z roku 2007, ale nakonec došlo k jeho vyškrtnutí.

Komunita je rozdělena na dva tábory, jedni nový obsah vítají a druzí ho zase proklínají. Přesto se však oba tábory dokáží shodnout na tom, že by mělo dojít k přidání čtyř map, které dodatečně obohatily multiplayer Modern Warfare před devíti lety. Jednalo se o mapy Broadcast, Chinatown, Creek a Killhouse. První zmíněná je zasazena do televizní stanice z příběhové mise Charlie Don‘t Surf. Chinatown je zase remake oblíbeného Carentanu, které hráči znají z prvního i druhého Call of Duty. Prostředí francouzského městečka jsme tak vystřídali, jak název sám napovídá, za čínskou čtvrt v San Francisku. Na okraj zapomenuté ruské vesnice nás zavede Creek, kde hrají důležitou roli místní kopec a podzemní šachty. Poslední přírůstek je opět inspirován kampaní, respektive úvodní sekvencí F.N.G. Tentokrát se zúčastníme tuhých bojů ve stísněném prostoru britského výcvikového střediska.

Zpátky v roce 2008 byla tato čtveřice dostupná zadarmo pro majitele PC a konzole Xbox 360, pouze hráči na PlayStationu 3 si museli balíček pořídit za necelých 10 euro. Nyní se mapy vrací i do Modern Warfare Remastered, avšak v podobě DLC. Dostupné budou již 21. března, nejdříve pro konzoli PS4, datum pro ostatní platformy nebylo oznámeno, pravděpodobně budou o měsíc později. Všichni hráči, nehledě na platformu, tak budou muset zaplatit 14,99 euro, aby opět dostali tento devět let starý obsah. Jestliže si balíček předobjednáte v obchodě PlayStationu, dostanete zdarma jako bonus 10 Supply drops, které obsahují různé kosmetické přídavky a součástky, jež slouží k odemykání nových zbraní.

Komunita zuří. A to dost. Vzhledem k tomu, že Activision nepovoluje sledovat statistiky, není v současné době jisté, kolik lidí vůbec jejich hry hraje. Infinite Warfare není tak úspěšné, jak vydavatelský dům očekával, a tak svoji pozornost zaměřili na Modern Warfare Remastered. Je pravděpodobné, že v budoucnu bude následovat další stahovatelný obsah. Původní Modern Warfare mělo kdysi obohatit i duo Favela a Invasion, jež se následně dostaly až do druhého dílu této trilogie. Bylo by zajímavé, kdyby Raven Software přivedlo tyto skvosty i do Remastered verze, ale po dnešku víme, že to bude mít háček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama