Do obchodů bylo posláno již 75 milionů kopií GTA V
GTA 5 Novinka Do obchodů bylo posláno již 75 milionů kopií GTA V

Do obchodů bylo posláno již 75 milionů kopií GTA V

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21

Krasojízda jménem Grand Theft Auto V ještě zdaleka nekončí, a tak se fanoušci mohou těšit na další obsahové aktualizace GTA Online.

Reklama

GTA V je nezastavitelný vlak, který stále slaví prodejní úspěchy a stále se těší značnému zájmu (a není ho třeba pronásledovat na motorce s Big Smokem za zadkem). To dokazují i výsledky setkání zástupců Take-Two Interactive s investory. Podle výsledků bylo do obchodů vyexpedováno již 75 milionů kopií veledíla od Rockstaru.

To samozřejmě neznamená, že se automaticky prodalo 75 milionů kopií GTA V. Prodeje jako takové neznáme a jak už to tak bývá, do vyexpedovaných kopií hry nejsou započtené digitální prodeje, které by měly znatelný vliv především na informace o prodejnosti PC verze.

I tak jde ale o obdivuhodné číslo, zvlášť když si vezmeme, že GTA vyšlo už v září roku 2013, i když jen na PS3 a Xboxu 360. V listopadu 2014 následovala verze pro PS4 a Xbox One a vše završilo vydání PC verze v dubnu 2015.

V listopadu loňského roku přitom bylo oznámeno, že tehdy měla hra na kontě 70 milionů vyexpedovaných kopií, což znamená, že za pouhé tři měsíce bylo třeba dodat do obchodů dalších pět milionů kopií.

V Take-Two Interactive, pod nějž spadá Rockstar, si takový úspěch a zájem přirozeně pochvalují. Hra překonala všechna očekávání pro každé fiskální čtvrtletí od vydání a hráči utrácí v GTA Online stále více peněz, i když by se samozřejmě dalo diskutovat o tom, jestli za to nemůže dostupnost některých položek, které jsou součástí novějších obsahových aktualizací. V prosinci 2016 dokonce GTA Online hrál rekordní počet hráčů.

I když by se tedy občas mohlo zdát, že zájem o GTA V a GTA Online opadá, opak je zjevně pravdou. A tak podpora Online nekončí a jeho hráči se mohou těšit na další bezplatné obsahové aktualizace, které budou hru dále živit.

O případném DLC pro singleplayer GTA V se na setkání s investory jako obvykle nemluvilo (přinejmenším o tom zatím nemáme žádné informace), ale obávám se, že v tuto chvíli už je zbytečné něco takového vyhlížet. Mám pocit, že čím dál větší popularita GTA Online tvůrce spíše utvrdí v tom, že kvůli kontinuálnímu úspěchu hry není třeba singleplayer jakkkoliv řešit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama