Do vln Karibiku s Port Royale 4
Port Royale 3 Novinka Do vln Karibiku s Port Royale 4

Do vln Karibiku s Port Royale 4

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nová historická ekonomická strategie právě vyplula na moře.

Reklama

Pokud se nyní vydáte na dovolenou do Karibiku, konkrétně do vod omývajících na jihu Portoriko a na severu jižní pobřeží Floridy, možná v tom dobrém případě potkáte nějakou z lodí, jež pilně převážejí různé náklady mezi jednotlivými ostrovy a přístavy, zatímco v tom špatném nejspíše narazíte na piráty, kterých tam jsou kolem Tortugy hejna.

Tyto kocábky patří do čerstvě vydané historické ekonomické strategie Port Royale 4. Tu má na svědomí německý vývojářský dům Gaming Mind Studios, toho času pod křídly německého vydavatele Kalypso Media ze stejného města Wormsu. Gaming Mind jsou taktéž tvůrci minulého Port Royale 3 z roku 2012, ještě o dva roky staršího Patrician IV a vláčkové série Railway Empire. Hra je postavena na stejném interním enginu, jaký využívá Railway Empire.

 

Do vln Karibiku s Port Royale 4

 

Nový čtvrtý díl se od průměrně hodnocené řady nijak neodlišuje ani zasazením, ani funkcemi, ani kvalitou (kolísavou). Ve hře najdete kvarteto kampaní pro jednoho hráče za Anglii, Francii, Nizozemsko a Španělsko, taktické tahové námořní bitvy až mezi 16 plachetnicemi, 50 různých budov na stavbu, 18 typů lodí, na 25 různých druhů komodit na obchod a přepravu a rozsáhlou 3D mapu Karibiku od 16. století velikou 12 milionů km², na níž najdete 60 měst a přístavů.

Na Metacriticu má nejhezčí PC verze sice stále slušných 71/100, ale více vypovídající jsou kritické hráčské recenze na Steamu, jejichž negativní hodnocení je dokonce v majoritě. Ostatně ani minulé díly nebyly kdovíjakým extra počinem. Nicméně jak tvůrci pečlivě přistupovali k vývoji, dobře ilustruje jen to, že si nemůžete nastavit citlivost pohybu myši, který je brutálně rychlý a posouvání na mapě je s ním velmi nepohodlné. Krabičkové verze pro všechny platformy zakoupíte i na Xzone.cz. Hra funguje i na Windows 8.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ZQmRztWfP9o[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama