Do War Thunderu přibyla nová třída lodí
War Thunder Novinka Do War Thunderu přibyla nová třída lodí

Do War Thunderu přibyla nová třída lodí

Michal Burian

Michal Burian

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

S blížícím se uzavřeným testováním námořnictva se lehké křižníky přidávají k dalším válečným plavidlům.

Reklama

Před blížícím se spuštěním uzavřené bety námořnictva War Thunderu, při kterém se zároveň poprvé představí technologické stromy prvních loďstev, představují vývojáři z Gaijin Entertainment novou třídu válečných lodí, které se ve hře objeví - lehké křižníky. Tato třída lodí disponuje zatím největší palebnou silou ze všech plavidel ve hře. Jejich velikost a ničivý potenciál z nich dělá středobod námořních bitev a jejich kapitánům leží na ramenou zodpovědnost za výsledek celé bitvy.

První dva představené lehké křižníky jsou britský HMS Enterprise - lehký křižník třídy Emerald a italský lehký křižník třídy Giussano - Bartolomeo Colleoni. HMS Enterprise dokáže plout rychlostí až 33 uzlů, má slušný pancíř a je vybaven sedmi hlavními děly ráže 152 mm, protiletadlovými kanóny, kulomety a dokonce i výmetnicemi torpéd. Bartolomeo Colleoni je s 37 uzly o něco rychlejší a překonává HMS Enterprise i výzbrojí - disponuje osmi 152mm děly a k tomu má i šest dalších dalekonosných 100mm děl. Jeho pancéřování je ale o dost slabší - jen 24 mm oproti 76,4 mm na britské lodi. Kapitáni lodě Bartolomeo Colleoni budou muset také častěji hlídat oblohu, protože je její protiletadlová obrana ve srovnání s tou na HMS Enterprise nepoměrně slabší. Enterprise je ale zranitelnější nálety torpédových bombardérů, protože na manévry potřebuje více času než rychlejší italské plavidlo.

V námořních bitvách War Thunderu se lehké křižníky objevují dále od menších plavidel, protože za takových podmínek dokáží způsobit nepřátelské flotile silné poškození, a to i pod palbou dvou torpédoborců současně. Na krátkou vzdálenost mohou lehkým křižníkům způsobit průbojné střely masivní škody, a navíc je potřeba se mít na pozoru před torpédovými čluny, které se mohou dostat nebezpečně blízko. Strategicky mohou lehké křižníky chráněné torpédoborci a hlídkovými čluny získat vládu nad celým námořním sektorem, zabírat strategické pozice a blokovat postup nepřátel do strategicky důležitých míst.

Zdroj: Tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama