Doctor Who: Edge Of Time a Golem
Golem Novinka Doctor Who: Edge Of Time a Golem

Doctor Who: Edge Of Time a Golem

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy PlayStation PlayStation 4

Dvojice nových exkluzivních titulů pro systémy virtuální reality.

Reklama

Systémy pro virtuální realitu nyní dostaly dvojici zajímavých titulů. První z nich je dobrodružná hororová hra Doctor Who: The Edge Of Time, která je vyrobená na základě licence současného televizního sci-fi seriálu Doctor Who od britské BBC. Je to poslední z dlouhé řady licencovaných her, které se vydávají již od roku 1983.

V této hře se stanete novým hrdinou, který nejdříve musí doktorku najít (je to hlavní hrdinka univerza Doctor Who), posléze se s ní spojíte a společně budete řešit různé hádanky a bojovat s roztodivnými nepřáteli v duchu aktuální řady seriálu, v němž doktorka cestuje v čase a prostoru. I proto ve hře hraje a mluví její seriálová představitelka Jodie Whittaker.

Pro malého londýnského producenta PlayStack, který se jinak zaměřuje na malé a levné hry, Doctora Who vyvinulo studio Maze Theory ze stejného města, a to jako exkluzivní titul pro systémy virtuální reality Oculus, PlayStation VR, Steam VR a Vive. Cena začíná lehce nad šesti stovkami a na Steamu má hra zatím výhradně pozitivní recenze.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?=17&v=V1BPCg75g_U&[/embed]

 

A tím druhým titulem je pro PlayStation VR exkluzivní hra Golem. Jedná se o prvotinu studia Highwire Games z amerického Seatlu, které založil Jaime Griesemer, vývojář sérií Halo, inFAMOUS a Destiny. V Golemovi se zhostíte těžce nemocného kluka, který stoná na své posteli a propadá se ve snech do fantastického světa, v němž může přímo ovládat obří kamenné Golemy, které si nejdříve postavíte.

Golem, jenž nemá nic společného s naším Golémem z historických legend, je založen na prozkoumávání prostředí, konkrétně jednoho opuštěného města, a na soubojích na blízko jeden na jednoho. K hraní kromě sady PlayStation VR ještě potřebujete alespoň jeden pohybový ovladač. Golema si zakoupíte v krabičkové verzi za 699,- na Xzone.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lAC8_DHvb78[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama