Dodatečné sloty pro postavu v Metal Gear Survive jsou placené
Metal Gear Survive Novinka Dodatečné sloty pro postavu v Metal Gear Survive jsou placené

Dodatečné sloty pro postavu v Metal Gear Survive jsou placené

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Chcete mít při přežívání v alternativní realitě více než jednu postavu? V tom případě vás Konami laskavě poprosí o 10 dolarů.

Reklama

Když si v libovolném slovníku najdete slovo kontroverze, pravděpodobně u něj uvidíte pojem Metal Gear Survive. Následky rozchodu společnosti Konami s tvůrcem série Hideem Kojimou, výrazná žánrová odlišnost, rozporuplné dojmy z nedávné bety, celkově špatná pověst Konami... Důvodů, proč čerstvě vydaný projekt označit za kontroverzní, je zkrátka víc než dost. Po vydání se však objevila věc, kvůli níž budou nejspíš hráči házet hnůj na Konami ještě víc.

Během hraní si vytvoříte svou vlastní postavu, kterou lze použít v singleplayeru i multiplayeru. Jestli si ale budete chtít vytvořit ještě další postavu, budete muset zaplatit 10 euro. Druhý, třetí i čtvrtý slot je totiž placený a vyjde vás na 1000 Survival Coins, což je měna určená pro mikrotransakce ve hře.

Ti, kterým nestačí jejich výchozí postava nebo budou chtít hru absolvovat znova s jiným hrdinou, tak mají velký problém. O tomto problému přitom informoval server USGamer, i když Metal Gear Survive již v redakci hrajeme a můžeme vše potvrdit. Viz námi pořízený screenshot níže.

Placený dodatečný slot pro postavu se dokonce vztahuje na sdílení hry, a to na všech platformách. Pokud tedy sdílíte například svou Steam knihovnu s dalším členem rodiny nebo s kamarádem a ten si Metal Gear Survive od vás stáhne, nebude moci hrát, dokud nezaplatí 10 dolarů za další slot pro postavu.

Sice si můžete zdarma upravit svou výchozí postavu a nutno podotknout, že něco podobného bylo k vidění již v Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ale i tak jde o přirozeně o krok, který řada hráčů přijímá s velkou nelibostí.

Metal Gear Survive je na trhu od 20. února. Recenzi pro vás připravujeme.

Zdroj: USGamer.net, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama