Dodatečných balíčků do Evolve se nemusíme bát
Evolve Novinka Dodatečných balíčků do Evolve se nemusíme bát

Dodatečných balíčků do Evolve se nemusíme bát

Michal Burian

Michal Burian

7

Turtle Rock Studios zklidňují atmosféru a vysvětlují DLC balíčky.

Reklama

Kooperační střílečka Evolve, kde se čtyři lovci postaví proti jednomu nebezpečnému monstru, nevypadá vůbec špatně. Na svědomí ji mají tvůrci Left 4 Dead ze studia Turtle Rock, kteří v úterý nešikovným způsobem oznámili Hunting Season Pass. Ten má za 25 dolarů krom jiného přinést do hry čtyři nové lovce (jeden ke každé třídě) a tři nové skiny pro monstra - Magma verze pro Goliáše, Krakena a Wraitha. Nové mapy jsou naštěstí zadarmo.

Hráči se právem začali obávat, že tohle je pouze začátek. Bojí se nadcházejících měsíců, aby se neobjevila hromada dalších dodatečných balíčků a Season Passů. Vždyť víme o tom, že se budou za peníze prodávat další lovci a monstra. Atmosféru se snaží zklidnit jeden ze spoluzakladatelů Turtle Rock Studios.

Phil Robb v dlouhém příspěvku na oficiálním fóru Evolve vysvětluje, že obsah v DLC nebyl vytvořen pro hru a následně z ní odstraněn, aby se mohl prodávat za peníze.

„Mnoho lidí má dojem, že máme všechen obsah hotov a teď pouze určujeme, co ponecháme a co naopak budeme samostatně prodávat. To není náš případ. Dokud Evolve nebude hotové, tak nebude dokončeno ani žádné DLC. Ani další monstra nebo lovci. Jedinou výjimkou mohou být různé skiny, které připravujeme, zatímco čekáme na závěrečnou fázi vývoje.“

Robb ve svém vysvětlování pokračuje a říká, že další lovci a příšery nejsou jednoduché. Je za nimi značné množství práce, která pochopitelně stojí peníze.

„Vytvořit lovce a monstra není jednoduché. Stojí to hodně peněz a času. Doufáme, že jakmile lidé uvidí nové lovce a monstra a zjistí, co přinášejí do hry, že budou říkat, že ty peníze za to stály.“

Pokud se ptáte, proč Turtle Rock Studios neprodloužili vývoj a nedali další lovce a monstra do hry, tak Robb tvrdí, že to nemohli udělat z rozpočtových a časových důvodů. Prodej tohoto obsahu dává fanouškům něco navíc a pomáhá tvůrcům v návratnosti investice.

„Dodatečné balíčky znamenají více obsahu pro lidi, kteří milují hru a chtějí toho víc. Navíc to znamená, že všechny ty naše nerealizované nápady spatří světlo světa. Jinak bychom je vyhodili do koše.“

Důležité je, že Turle Rock nechtějí DLC balíčky rozdělit komunitu. Spousta multiplayerových her prodává za peníze další mapy. To naštěstí není případ Evolve. Všechny dodatečné mapy a módy budou zdarma. Krom toho všichni hráči budou moci hrát s těmi, kteří si koupili nějaké nové postavy.

„Znamená to, že když si koupíte novou příšeru nebo lovce, tak stále můžete hrát s kamarádem, který si DLC nekoupil,“ dodává Phil Robb.

Evolve dorazí 10. února ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama