Dojmy: Dvě mise z Call of Duty: Black Ops
Preview Call of Duty Článek Dojmy: Dvě mise z Call of Duty: Black Ops

Dojmy: Dvě mise z Call of Duty: Black Ops

Michal Burian

Michal Burian

1

Pojďte se s námi vydat na ruské vojenské zařízení, kde musíte vystřílet všechny nepřátelské vojáky a do městečka ve Vietnamu. Tam vás zase potrápí tank a mj. také vrtulník.

Reklama

Společnost Activision v tichosti uspořádala před videoherní výstavou E3 akci pro pozvané novináře a ukázala jim dvě mise z nadcházejícího očekávaného válečného titulu Call of Duty: Black Ops, který vyvíjí studio Treyarch.

Pozvaným zvědavcům odhalili tvůrci dvě různorodé mise, jež se nelišily pouze lokalitou, nýbrž také úkolem a dokonce i zpracováním, což nám fanouškům dává alespoň nějakou naději, že se nebude jednat o nudný příběh s opakujícími se úkoly.

Na ruské základně

První mise začala na letecké základně US, kde hráč nastoupil do průzkumného letadla a letěl směrem k ruskému vojenskému zařízení. Zde měl za úkol pomocí jakési kamery postupně přesunout v tichosti a bez povšimnutí svůj speciálně vycvičený tým na označené stanoviště – tento postup připomínal podle názoru novinářů velmi dobře zpracovanou strategii z ptačí perspektivy. Až se na nepřátelskou základnu nepozorovaně dostal celý tým, přepnul se pohled do první osoby a se svými svěřenci si hráč mohl konečně zastřílet a hlavně splnit hlavní cíl mise; vyčistit základnu od nepřátelských vojáků.

Vietnamské městečko

Druhá mise už byla jiná káva. Odehrávala se totiž ve Vietnamu, kde se hráč vžil do jednoho z amerických vojáků, který se společně se svým kolegou musel prostřílet nepřátelským územím, protože jejich vrtulník byl sestřelen. Naneštěstí to nebylo v nějaké džungli, nýbrž ve městě, kde ke krytí posloužily nejrůznější budovy. Cílem mise bylo se ve zdraví dostat na odlehlé místo a přivolat vrtulník, který vojáky následně dopravil zpět do bezpečí, tedy na základnu. Nebylo to však nic jednoduchého, hráč se musel vypořádat nejen s vojáky, ale také s tankem a helikoptérami, které pochopitelně zničil.

Zatím Activision ukázal pouze dvě odlišné mise, i tak však z dojmů vyplívá, že Treyarch tentokrát odvádí velmi dobou práci a série Call of Duty má našlápnuto k dalšímu velmi dobrému dílu. Kromě různorodých misí s nejrůznějšími úkoly se pochopitelně setkáme také s bohatým vybavením. Nebude chybět ani poloautomatická brokovnice a čas od času nás prý potrápí i nedostatek munice, budeme tedy muset šetřit a nestřílet jak zběsilí. Co se však hodně zamlouvalo tak je prostředí, to je prý ještě lépe zpracované než v Modern Warfare 2.

Ve hře se samozřejmě stále vyskytují nejrůznější chybky, které se nedaly přehlédnout. Uklidňuje nás však, že studio má na vyladění ještě dostatek času a tak doufáme, že nám naservíruje další skvělou hru ze série CoD.

O multiplayeru se bohužel pozvaní novináři nic nového nedozvěděli. Již nějakou dobu je však jisté, že se ho dočkáme, a to jak v kooperaci pro čtyři hráče, tak i v klasickém rozhraní s módy.

Více informací o Call of Duty: Black Ops bude odhaleno na E3 v Los Angeles, která startuje 15. června letošního roku. Samotný díl se na pultech obchodů objeví 9. listopadu, a to ve verzích pro PC, PlayStation 3, Xbox 360 a Nintendo Wii.

*Pro úplnost dodejme; tým Treyarch nám přinesl Call of Duty 3 a World at War.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama