Dojmy z hraní Alone in the Dark
Preview Alone in the Dark Článek Dojmy z hraní Alone in the Dark

Dojmy z hraní Alone in the Dark

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Chystaný horor vypadá slibně, ale vývojáři zatím neukázali příliš.

Reklama

Na nedávné konferenci společnosti THQ Nordic byla oznámena nová hra ze série Alone in the Dark a já jsem byl nadšený. Ne proto, že bych byl fanoušek této značky, doteď jsem žádný díl nehrál (ale chystám to napravit), jsem však fanoušek survival hororů obecně, takže ani tato hra mě nemohla minout. Na Gamescomu jsem tak jako úplně první zavítal právě k THQ Nordic, jež se letos může chlubit suverénně nejpropracovanějšími stánky.

Hra jako taková se odehrává z velké části v Dercetově panství z prvního dílu, přičemž hlavními hrdiny jsou Edward Carnby a Emily Hartwood. Na výstavišti v Kolíně nad Rýnem však bylo k dispozici pouze relativně krátké, asi desetiminutové demo, jež z plné hry nepochází. Jde o jakýsi "hratelný prolog", pojmenovaný Grace in the Dark. V něm se, jak už název napovídá, hraje za holčičku Grace. Ukazuje každopádně grafickou stránku, která je na dost dobré úrovni, upřímně i trochu lepší, než jsem čekal. Přece jenom nejde o vyloženě "AAA" titul, takže jsem se bál trochu budgetovějšího provedení, ale mé obavy se rychle rozplynuly.

Skvělá je také celková atmosféra. Tu podporuje především výborné ozvučení, jež je prakticky základ každého hororu, Pieces Interactive zde odvedli opravdu práci na jedničku. Poměrně dobrý se mi zdál zatím dabing, ale zatím jsem slyšel příliš málo na to, abych ho mohl nějak hodnotit.

Ukázka bohužel spočívala pouze v procházení lokacemi, silně připomínala například demo "Maiden" pro Resident Evil Village. Ačkoli došlo i na nějaká ta monstra (která mimochodem vypadají naprosto parádně), k souboji jsme se dostat nemohli, což je velká škoda. Právě střílení na mě z traileru působilo velmi zvláštně, jako by zbraně postrádaly jakýkoli zpětný ráz. Budeme si holt muset počkat na nějakou další ukázku.

Kromě soubojů na nás čeká samozřejmě také sbírání a kombinování předmětů či logické hádanky, ačkoli ani na ty jsem v demu nenarazil. U výsledné hry jsem každopádně hodně zvědavý, zda bude dobře vyvážený mix soubojů a puzzlů. Vývojáři slibují skutečný survival horor s velmi omezenými náboji, takže doufám, že tomu tak skutečně bude.

Alone in the Dark zatím nemá oficiální datum vydání, ale obecně se má za to, že by hra mohla vyjít příští rok. Míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Podle dřívějších informací by se mělo demo, jež jsem si mohl vyzkoušet, později objevit i digitálně.


Gamescom 2022 reportáže magazínu ZING.cz vám přináší herní notebooky Acer Nitro, s procesory až Intel Core i7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama