Dojmy z hraní Genshin Impact 3.0 - průzkum nádherného Sumeru
Preview Článek Dojmy z hraní Genshin Impact 3.0 - průzkum nádherného Sumeru

Dojmy z hraní Genshin Impact 3.0 - průzkum nádherného Sumeru

Pavel Leňko

Pavel Leňko

Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Dlouho očekáváné obří rozšíření je konečně zde.

Reklama

24. Srpna 2022 vyšla verze 3.0 populárního Gacha (hra která má mikrotransakce ze kterých náhodně dostáváte nové postavy a zbraně) akčního RPG Genshin Impact. Podobně jako v předchozích major updatech, i tentokrát s sebou nová verze přináší nový kontinent plný questů, eventů, miniher a masivního světa čekajícího na prozkoumání. Tentokrát je ovšem poprvé v představen i nový element - Dendro.

O příběhu nebudu nic prozrazovat, snad jen že se točí kolem nové Dendro archonky a snů. Přišel mi o něco zajímavější než příběh Inazumy, ale to je věc čistě subjektivní. Co jsem si za ten cca týden hraní rozhodně užíval bylo (a stále je) Sumeru prostředí. Je mnohem členitější, rozsáhlejší a celkově půvabnější než co kdy Genshin Impact předvedl v major updatech. Sumeru džungle je rozmanitá, s několika menšími ekosystémy a plná vertikálního prozkoumávání, k čemuž pomůže i nová možnost pohybu - představte si takový klasický grappling hook. Navíc je zatím otevřená jen první část tohoto kontinentu. Druhá - obrovská poušť - nás čeká v pozdějším updatu.

K prozkoumávání a progressu v Sumeru je samozřejmě klíčový onen dendro element. Zatím jsou ve hře tři postavy které tento element ovládají. Nové 5* main DPS Tighnari, který funguje výborně v partách na dendro zaměřených, Collei, 4* postava kterou dostanete z eventu zdarma a nakonec samozřejmě hlavní “Traveler”, který je snad poprvé od vydání hry k něčemu. Pokud cíleně nechcete Tighnariho a stavět partu kolem něj (hraje se velmi podobně jako Ganyu, takže pokud ji už máte, nebo se vám její styl hry nelíbí, není Tighnari asi nic pro vás - navíc se od verze 3.1 bude vyskytovat v permanentním wish banneru), je naprosto dostačující hrát party ve kterých plní roli dendro supportu Collei nebo Traveler. Hlavně Traveler je opravdu vynikající a nepatří tak už jen do škatulky “když nemáte nic lepšího”.

Dendro je opravdu zajímavý podpůrný element, a spoustu starších postav jeho reakce (reakce má s elektřinou, ohněm a vodou) vyšvihnou na úplně jinou úroveň. Z například takové Kokomi nebo Fischl se stávají absolutní monstra, na kterých se spolu s dendro Travelerem dají postavit obrovské množství kombinací. Přihoďte do takové party například Sucrose která Vám nepřátele přitáhne k sobě a máte vynikající partu, se kterou projdete i ty nejtěžší výzvy.

Můj dojem z nového Genshinu je velmi dobrý. Zajímavý příběh, naprosto úžasně vypadající lokace a obrovská hromada skrytých tajemství, minipříběhů a puzzlů opět ukazuje, že tvůrci z miHoYo tuto hru nedělají jako rychlý cashgrab ale opravdu do toho dávají hromadu času, skvělých nápadů a nic nepodceňují ani neodfláknou. Dendro element do hry výborně zapadl a nabízí tak další hromadu možností jak tvořit partu a jak vylepšit hratelnost postav, které doteď nebyly zrovna nejlepší. Ano, je to stále gacha hra kde se z hráčů snaží vytáhnout peníze, ale kdyby si takovou kvalitu soustavně držely všechny hry založené na mikrotransakcích, neměl bych s tím nejmenší problém. Navíc ve hře i nadále není žádný paywall, a i s f2p účtem není ve hře jediný kousek obsahu, ke kterému se nedostanete, nebo ho nezvládnete překonat.

Genshin Impact je F2P Gacha RPG hra pro PC, PS4/PS5 i mobilní Android a iOS platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama