Dojmy z hraní hry Plane Mechanic Simulator
Preview Článek Dojmy z hraní hry Plane Mechanic Simulator

Dojmy z hraní hry Plane Mechanic Simulator

Denis Růžička

Denis Růžička

Platformy Windows PC

Oprava britských letadel za druhé světové války.

Reklama

Každým rokem vychází spoustu simulátorů. Některé jsou velmi úspěšné, jiné méně. Letos nám Disaster Studio přináší v Unity enginu Plane Mechanic Simulator, který je jedinečný v mnoha ohledech. Zvlášť zajímavá jsou detailně zpracovaná letadla, jež máte za úkol opravovat, anebo různorodé herní prvky, které hra nabízí.

Píše se rok 1940. Vy, jakožto mechanik u letectva v Anglii, kontrolujete a opravujete veškerá letadla, která jsou vám dána ke kontrole. Ať už letadla potřebují doplnit palivo či vyměnit pneumatiky, vaším úkolem je všechno dát do rychtiku, aby mohla včas vzlétnout.

Rozsáhlé herní mechaniky se spoustou možností

Při spuštění vaší kariéry se octnete na letišti, kde na vás čeká rovnou první prácička, kterou vám detailně popíšou na bloku papíru. Při každé práci vám taktéž hra napovídá a navádí vás k dalším úkonům, které je třeba udělat.

Velmi povedené jsou herní mechaniky a postupy, kterých je tu taky celá řada. V případě, když letadlo potřebuje doplnit olej, musíte zvednout levou část letadla, otevřít uzávěr od olejové nádrže a přivézt k letadlu vozík, kterým následně doplníte, co potřebujete. V případě doplnění paliva je nutné vzít hadici z auta, které se nachází přímo u letadla, poté otevřít nádrž od paliva, strčit do ní hadici a otočit kolečkem, aby se začala doplňovat.

Nejzajímavějším herním prvkem je samotná oprava a kontrola letadel. Maté tu totiž tři módy, které při opravách používáte. Pomocí prvního rozebíráte jednotlivé součástky a dáváte si je do svého inventáře. Druhým naopak dáváte části zpět dohromady. Při stavbě i rozebírání letadla vám hra ukazuje na co kliknout, pokud chcete odstranit nějakou jednotlivou část. Třetím módem a mechanikou je zjišťování závad, čímž ihned zjistíte, kterou část je potřeba odstranit a opravit. Poškozenou část pak necháte odvézt a nahradíte ji novou. Důležité je, naučit se aktivně mezi těmito módy přepínat, abyste byli při práci co nejefektivnější.

Části letadel a neposlušná kamera

Většinu času strávíte u letadla. Dá se říct, že se jedná o takový klikací simulátor, jelikož prakticky veškeré věci udělá hra za vás. Pokud chcete odstranit jakoukoliv část a je přišroubovaná, stačí na šroubky pouze kliknout a potom čekat, až se odšroubují a budete moci dělat něco dalšího. Dalším úskalím je kamera, do některých částí se kvůli ní těžko dostává, například do vnitřku motoru, protože nejde dostatečně přiblížit a některé části jsou od vás jednoduše daleko.

Závěr

Celkově se jedná o nápaditý simulátor se spoustou unikátních prvků a mechanik. Bohužel hra začne být stereotypní již po několika misích a chce to hodně pevnou vůli, aby ji člověk dohrál až do konce, zvlášť, když několikrát rozebíráte celé letadlo, což trvá opravdu dlouho a nic zajímavé se neděje a nenabízí nic, co by vaše hraní obšťastnilo a udrželo vás v křesle. Oproti konkurenčnímu Car Mechanic Simulatoru kromě několika specifických mechanismů a realisticky zpracovaných letadel, nepřináší nic nového a na poli simulátoru se nejedná o nic revolučního, co by posunulo herní průmysl někam kupředu.

Aktuálně je hra na Steamu v předběžném přístupu (za 8 euro do 3. května 2019) a plné verze bychom se měli dočkat ke konci roku. Ta přinese příběhový režim, další metody oprav a nová letadla, tak uvidíme, třeba se nakonec dočkáme povedeného simulátoru, který osloví davy.

Nejnovější PC hry testujeme na výkonném počítači LYNX Grunex UltraGamer 2019+.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama