Dojmy z hraní Space Punks open bety
Preview Space Punks Článek Dojmy z hraní Space Punks open bety

Dojmy z hraní Space Punks open bety

Jakub Štolfa

Jakub Štolfa

Platformy Windows PC

Máte chuť na kooperativní sci-fi masakr?

Reklama

Koncem dubna tohoto roku se do otevřené bety dostala free to play hra Space Punks, kterou mají na svědomí naší polští sousedé, studio Flying Wild Hog, které nám přineslo hry jako Shadow Warrior (2013) a Shadow Warrior 2 (2016).

  • Platforma: PC
  • Datum vydání: 20. 4. 2022 (open beta)
  • Vývojář: Flying Wild Hog
  • Vydavatel: Flying Wild Hog, Jagex
  • Žánr: Střílečka, RPG
  • Česká lokalizace: ne
  • Zdarma na Epic Games Store

Diablovka nebo Borderlands?

Space Punks se dá nejsnáz popsat jako sci-fi diablovka v komiksovém stylu, který silně připomíná Borderlands. Určitě nečekejte žádný příběhový zážitek, naopak. Ve Space Punks na vás čeká jen bezmyšlenkovité ničení všeho, co se na vás řítí. K dispozici k tomu máte zbraně na blízko (kterou skoro nevyužijete) zbraně na dálku (pušky, brokovnice, energetické zbraně a další) a dovednosti vaší postavy. Zároveň můžete do jisté míry využívat i svého okolí, jako například výbušné barely nebo elektrizující krystaly.

Velkým plusem hry za mě je její jednoduchá ale zábavná hratelnost. Co mě hodně bavilo, krom ničení hordy nepřátel, bylo hackování, které je sice primitivní, ale zároveň svým způsobem uspokojivé. Za mě rozhodně lepší způsob jak “zdržet” hráče u dveří, než tupým podržení tlačítka. Pro nejlepší zážitek ze hry vývojáři doporučují hrát na ovladači, ale i s myší a klávesnicí budete pohodlně kosit nepřátele. Ani jeden z inputů vám nedá vyloženě žádnou výhodu a je tedy čistě na vás, se kterým jste více zvyklí nebo komfortní.

Dbejte na výběr svého pankáče

Pokud se rozhodnete Space Punks sami vyzkoušet, tak si dejte opravdu záležet na prvním výběru postavy, za kterou budete hrát. Bohužel nemáte možnost si žádnou z postav vyzkoušet a se svojí první volbou jste odkázáni hrát do té doby, než si nastřádáte, nebo za reálné peníze dokoupíte, dostatek herní měny. Za tu si pak můžete odemknout i zbylé postavy.

Já jsem se zamiloval už při pohledu na trailer do postavy Boba, který nápadně připomíná červouna z Mužů v černém. Bobovi schopnosti mi sice sedí, ale jeho až příliš robotický hlas mi tuto postavu dost znechutil. K tomu moc nepřidává fakt, že vaše postava, ať už je jakákoliv, mluví opravdu často! Přiznávám, že některé hlášky jsou vtipné a povedené, ale obecně mi spíše kazily dojem ze hry. V mém případě dokonce až tak moc, že jsem je v nastavení hry nejdříve ztlumil a nakonec úplně vypnul.

Multiplayer až po tutoriálu

Pokud se chystáte hrát s kamarády, tak počítejte s tím, že si spolu nezahrajete hned. Hra vás nejdříve jako solo hráče protáhne několika levely, které mají sloužit jako tutoriál. Tohle není hráčům dobře vysvětleno, podobně jako další věci. Prostě jste hozeni do města, a tady je úkol a zbraně a jděte vraždit. Osobně nevidím důvod, proč bychom nemohli hrát už od začátku ve skupině.

Když budete hrát bez party, tak po absolvování několika zmíněných sólo misí se vás hra začne snažit dát dohromady s ostatními sólo hráči. To nemusí být ale nutně pozitivní. Kromě toho, že někdy čekáte až několik minut na server, tak můžete do své party dostat někoho, kdo netuší ani při repetitivnosti levelů, co má dělat nebo hůř, je afk. Bohužel hra neposkytuje žádné nástroje, jak se spoluhráči komunikovat, což může být občas dost frustrující.

Po několika hodinách hraní mám pocit, že jsem se nedostal moc daleko ve hře - neměl jsem vysoký level a ve stromu dovedností jsem v podstatě také nic neodemknul. Což znamená, že buď budete hře muset věnovat velké množství času, abyste učinili nějaký progress a měli dostatek surovin na výrobu zbraní a zbroje, nebo si budete muset pomoci mikrotransakcemi. Přitom crafting systém na první pohled vypadá zajímavě a celkem propracovaně.

Závěrem

Jakožto free to play hra je Space Punks dobrá odreagovačka, která stojí za vyzkoušení. Může vám a vaší partě nabídnout pár hodin zábavy. Co by vás mohlo odradit je snad repetitivnost hry a nedostatek obsahu - alespoň prozatím. Uvidíme co v tomto ohledu přinesou další updaty a jak bude hra vypadat v plné verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama