Dojmy z prezentace The Devil in Me
Preview Článek Dojmy z prezentace The Devil in Me

Dojmy z prezentace The Devil in Me

Martin Zavřel

Martin Zavřel

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Zkuste přežít ve vražedném labyrintu podle historických událostí.

Reklama

Série hororových "interkativních filmů" The Dark Pictures Anthology letos vyvrcholí čtvrtým, závěrečným dílem první sezóny. Dle slov tvůrců budoucí druhá sezóna bude citelně odlišná přinejmenším po herní stránce. Tento podzim ale máme před sebou titul The Devil in Me, který po mnoha stránkách bude vypadat a fungovat tak, jak jsme si u této série zvykli - byť bude skoro dvakrát delší (údajně 7-8 hodin na jeden průchod), nabídne dílčí vylepšení mechanik (hlavně možnosti navigace prostředím, interakcí a stealth mechanik pro schovávání se před nepřáteli). Samozřejmě nabídne také zcela nový příběh, kterým budete muset provést pětici postav tak, aby pokud možno alespoň někdo z nich přežil.

Inspirací pro příběh hry byl skutečný sériový vrah H. H. Holmes, který si v roce 1893 otevřel v Chicagu hotel, ve kterém záměrně instaloval mnoho skrytých mechanismů i pastí, aby tam následně povraždil několik desítek lidí. Stylisticky se pak tvůrci hry inspirovali především u filmové série Saw, takže vás čeká potýkání se s zákeřnými vražednými mechanismy, jako jsou plynové komory, kotoučové pily a tak dále. Vaši hrdinové jsou členové malého filmové štábu, točícího dokumenty o podobných historických událostech, kteří ale bohužel zůstanou takto uvězněni v moderní napodobenině inspirované hotelem pana Holmese.

Měl jsem příležitost vidět zhruba dvacet minut hry v akci a následně si o mých dojmech popovídat přímo s jedním z klíčových vývojářů, kterým byl Game Director Tom Heaton. Oba jsme se poměrně snadno shodli na tom, že jedna z nejlepších vlastností hry je obsazení herečky Jessie Buckley, která působí tak trochu jako Ellen Ripleyová z vetřelců. Je to přesně ten typ zdánlivě nenápadné, ale přitom velmi charismatické i schopné hrdinky, ze které by mohla být skvělá "final girl" v rámci příběhu. Hra každopádně působí, jako že má velmi dobrou šanci potěšit všechny fanoušky série.

Hra vyjde 18. listopadu 2022 pro PS4, PS5, X1, XSX|S a PC, zatím si ji můžete přidat do wishlistu na Steamu.


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama