Dokument chce zmapovat střílečku GoldenEye 007
GoldenEye 007 Novinka Dokument chce zmapovat střílečku GoldenEye 007

Dokument chce zmapovat střílečku GoldenEye 007

Michal Burian

Michal Burian

Má jít o fascinující příběh ze zákulisí vývoje hry, která vyšla na N64.

Reklama

First-person střílečka GoldenEye 007 z roku 1997 se zapsala do historie konzole Nintendo 64. Přitom ji vytvářel nezkušený tým, který si ji představoval nejprve jako on-rails střílečku ve stylu Virtua Cop od Segy. Poté ale došlo k přepracování na klasickou free-roaming střílečku.

Hra GoldenEye 007 si získala na svou stranu hráče i herní média. Dokázala prodat přes osm milion kopií po celém světě, což z ní dělá třetí nejprodávanější hru pro Nintendo 64. Není tak divu, že získala různá ocenění.

Na vývoj GoldenEye 007 se chce detailně podívat australská filmová společnost, která má v plánu natočit dokument. V něm chce vyzpovídat důležité členy kdysi nezkušeného studia a odhalit zákulisí vzniku střílečky pro N64.

„Když jsme mluvili s několika vývojáři a mnoha odborníky z redakcí, slyšeli jsme příběh, který je ještě fascinující, než jsme doufali,“ nechal se slyšet režisér dokumentu Drew Roller.

Aby dokument vznikl podle představ autorů, hledají prostřednictvím crowdfundingu 85 tisíc amerických dolarů. Jenom tak budou prý schopni vytvořit dokument, který si tato hra zaslouží. Pokud se podaří vybrat více, přáli by si podívat se do Švýcarska k přehradě Verzasca, kde se natáčela ikonická scéna se skokem z filmu GoldenEye s Jamesem Bondem. Právě na něm je hra GoldenEye 007 založena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama