Dokumentární film Free to Play: The Movie od Valve vyjde 19. března
Dota 2 Novinka Dokumentární film Free to Play: The Movie od Valve vyjde 19. března

Dokumentární film Free to Play: The Movie od Valve vyjde 19. března

Martin Cvrček

Martin Cvrček

35

Valve konečně poskytlo detaily o jejich dokumentárním filmu Free to Play: The Movie, jenž se zaměřuje na život tří progamerů v rámci Doty 2. Film bude samozřejmě zdarma a snad i s českými titulky. <strong>Update: České titulky potvrzeny</strong>

Reklama

Update

Martin Svozil, jeden z překladatelů Steamu a moderátor české sekce Steam Translation Server, Zingu potvrdil, že Free to Play: The Movie bude obsahovat české titulky.

„Máme to přeložené zhruba tak půl roku. Zatím jsme však překládali bez kontextu a film jsme ještě neviděli. Ale máme přislíbenou nějakou předpremiéru, takže doufám, že to tak bude a že případné chybky stihneme vychytat. Takže stručně řečeno – překlad bude hned s vydáním.“

Tak to máme černé na bílém. Steam nekecá, české titulky ve filmu určitě budou. Díky předpremiéře a faktu, že si na překladu dávají autoři záležet, by také měly být dostatečně kvalitní. Takže si i diváci, kteří angličtinou moc dobře nevládnou, budou moci film užít naplno.

Původní zpráva

O dokumentu Free to Play: The Movie, který se zaměřuje na progaming v Dotě 2, jste v minulosti už možná slyšeli. Nejdřív jsme tu měli první trailer a po dlouhém tichu došlo k premiéře filmu na loňském turnaji The International 3, které se mohli zúčastnit jen tamní návštěvníci. Od té doby bylo opět dlouho ticho a veřejnost o filmu nevěděla prakticky nic. To se teď konečně změnilo.

Pokud si stejně jako my na film brousíte zuby, zakroužkujte si v kalendáři 19. března. Ten den se totiž Free to Play objeví na Steamu a každý ho bude moci zhlédnout zcela zdarma. Pokud vás zajímá obsah, tak film se zaměřuje na "profesní" a trochu i osobní život tří progamerů. Konkrétně jde o Američana Clintona “Fear” Loomise, Benedicta “HyHy” Lima ze Singapooru a o hvězdu Doty 2 a klanu Na'vi, Dendiho z Ukrajiny.

V souvislosti s filmem by měla být k dispozici i speciální sada kosmetických předmětů do Doty 2. Všimněte si také, že má soudě dle stránky na Steamu film obsahovat i achievementy a podporu Steam Trading Cards.

Steam dokonce uvádí i přítomnost českých titulků, takže nezbývá než doufat, že se i do filmu vážně pustili překladatelé, že nejde jen o přimíchané údaje samotné Doty 2. Znáte přece Steam, tam je možné všechno. Ale prozatím tomu budeme věřit.

Bližší vizi filmu vám může poskytnout oficiální web a nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama