Doom 4 je pro fanoušky série
Rage Novinka Doom 4 je pro fanoušky série

Doom 4 je pro fanoušky série

Michal Burian

Michal Burian

7

Studio id Software prozradilo něco málo o čtvrtém dílu z akční série Doom.

Reklama

V první řadě by se Doom 4 měl od ostatních stříleček dost lišit, a to i od chystané post-apokalyptické akce RAGE, jež běží na technologii id Tech 5.

"Bude to skvělý, bude to úžasný," prohlásil pro Eurogamer Matt Hooper z Bethesdy. "Máme spoustu talentovaných lidí, jako firma jsme hodně vyrostli. Jsme ale schopni držet vývoj her [Doom 4 a Rage, poz. redakce] odděleně."

"S RAGE se soustředíme na to, aby byla hra tak dobrá, jak jen může být. T i kluci nás dokážou podpořit jakýmkoliv způsobem a děláme totéž pro ně."

Doom 4 má vyjít současně pro PC a konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Očekávalo se, že Bethesda hru ukáže na loňském QuakeConu, nakonec se tak nestalo, což Todd Hollenshead vysvětlil. Podle něj nebyl vývojářský tým na demo připraven.

Doom 4 podle dřívějších slov není pokračování třetího dílu a dokonce se nejedná ani o restart série. "Doom 3 byl jakýsi restart. Další díl je hluboko ve vývoji. To co jsem viděl, nasvědčuje tomu, že jde o klasického Dooma, takže nemusíte mít obavy, že se vám nebude líbit."

"Doom tým jde svým vlastním směrem. Dělají hru pro fanoušky Doom série. Odděleně od ostatních her," dodal Todd Hollenshead.

id Software je v současné době rozděleno na dva týmy, které mezi sebou spolupracují. Jeden pracuje na post-apokalyptické střílečce RAGE, jež vyjde v září tohoto roku, a druhá polovina se soustředí na vývoj čtvrtého dílu ze série Doom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama