Doom Eternal nabídne PvP multiplayer, ale bude jiný než posledně
DOOM Eternal Novinka Doom Eternal nabídne PvP multiplayer, ale bude jiný než posledně

Doom Eternal nabídne PvP multiplayer, ale bude jiný než posledně

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Počítá se i s dodatečným singleplayerovým obsahem.

Reklama

Doom z roku 2016 slavil úspěch díky singleplayerové kampani a čím dál šikovnějšímu editoru SnapMap. PvP multiplayer pak byl už jen nepříliš kvalitní přívěsek, který nejčastěji sklízel kritiku za skutečnost, že se hraje spíše jako Halo než jako Doom, za což mohli zejména tvůrci z týmu Certain Affinity. Záporné ohlasy se začaly ozývat už v průběhu betatestu a ve finále šlo tak maximálně o příčinu nižšího hodnocení celé hry v recenzích, včetně té naší. Situaci pak nepomohl ani Season Pass se třemi placenými DLC od BattleCry Studios (dnešní Bethesda Game Studios Austin), které rozštěpily už tak chatrnou komunitu.

Postupem času byl dodatečný obsah uvolněn zdarma pro každého a vývoj převzali sami vývojáři z id Software. Ti dokázali multiplayer do určité míry překopat a udělat z něj jakž takž hratelný a zábavný počin. Ale škody už byly napáchány a na nápravu bylo vcelku pozdě. V případě Doomu Eternal, který byl naplno odhalen včera, má však situace být jiná. PvP multiplayer bude stále přítomen, ale ředitel vývoje Marty Stratton serveru Polygon prozradil, že jde o něco nového. Nejde tedy o rozšíření online režimu, který nabídl Doom z roku 2016.

Už od začátku nový multiplayer vyvíjí přímo id Software, přičemž Stratton věří, že jde o něco, co si hráči a fanoušci vážně užijí, o něco, co je vážně dobré a věrné principům série Doom. Zatím byl však blíže představen jen režim Invasions, díky němuž se mohou ostatní hráči ujmout role démonů ve vaší singleplayerové kampani a klidně spolupracovat na vašem zničení. Něco takového je však čistě volitelná záležitost a Invasions půjde zcela ignorovat a užít si čistě singleplayerový zážitek jako před dvěma lety.

Když už je řeč o singleplayeru a roce 2016, tehdy si mnozí hráči stěžovali, že v id Software nepřipravili žádný placený dodatečný obsah, který by nabídl více obsahu pro jednoho hráče, třeba po vzoru datadisku Resurrection of Evil pro Doom 3. V rozhovoru pro Polygon Marty Stratton potvrdil, že tentokrát je singleplayerový dodatečný obsah rozhodně v plánu. A zjevně půjde o víc než jen o bezplatné doplňky typu arkádového režimu z předešlého dílu.

Jestli je v případě předešlého Doomu něco, kvůli čemu by se Stratton rád vrátil v čase a udělal věci jinak, pak je to právě rozšíření či pokračování kampaně formou DLC. V případě Eternalu se tedy s dodatečným obsahem pro singleplayer počítá. Konkrétnější plány budou ale samozřejmě odhaleny až v budoucnu. Jak Invasions, tak DLC mají přitom nabídnout více důvodů k tomu, aby se hráči ke kampani Doomu Eternal častěji vraceli a hráli ji opakovaně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama