Doom je zase o něco zábavnější a bohatší
DOOM Novinka Doom je zase o něco zábavnější a bohatší

Doom je zase o něco zábavnější a bohatší

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Další bezplatná aktualizace přidala chytlavý arkádový režim, klasické moduly do SnapMapu a dva multiplayerové herní módy.

Reklama

Studio id Software dál pečuje o své démonické dítě jménem Doom, a tak jsme se včera večer dočkali v pořadí již čtvrté bezplatné obsahové aktualizace. Nejdůležitější novinkou je dlouho slibovaný arkádový režim singleplayeru, díky němuž můžete znovu absolvovat všechny úrovně kampaně. S tím rozdílem, že tentokrát musíte při hraní nahánět co nejvyšší skóre.

K tomu vám dopomůže hned několik věcí. Třeba fakt, že máte automaticky odemčené všechny zbraně dostupné pro danou úroveň, jejich modifikace a také všechny runy. Nebo možnost sbírat za pomoci specifických úkonů a útoků všelijaké medaile. Na některých místech také narazíte na levitující miny, které zlikvidují nepřátele v těsné blízkosti a vám při včasném sebrání relikvií, který z nich padá, dají další skóre navíc. A jestli máte problém s přežíváním, můžete se poohlédnout po levitujících figurkách mariňáka, díky jejichž sbírání dostanete životy navíc.

Tohle všechno může působit jako naprostá banalita, ale za sebe mohu říct, že arkádový režim dokáže být vážně zábavný a chytlavý. A jestli máte rádi příležitost umístit se v různých žebříčcích a poměřovat skóre s přáteli, tahle novinka bude pro vás to pravé.

Tohle se tvůrcům vážně povedlo, a to říkám jako někdo, komu obyčejně na nějakém skóre nebo vysoké pozici v žebříčku hráčů příliš nesejde. Součástí arkádového režimu jsou navíc tři nové achievementy/trofeje.

Zkrátka nepřijdou ani příznivci editoru SnapMap. Do něj byly přidány klasické moduly, což ve zkratce znamená, že můžete vytvářet úrovně, které vypadají, jako kdyby vypadly z prvních dvou dílů série. Není tudíž tak těžké vytvořit něco na způsob bonusových úrovní z kampaně, které kombinují prehistorické prostředí s moderními zbraněmi a nepřáteli.

V prostředí SnapMapu je také nyní jednodušší doporučování a hodnocení výtvorů hráčů a prostřednictvím Snap Feed se můžete přihlásit k odběru obsahu od určitých tvůrců, aby vám neunikly změny nebo aktualizace jejich map.

A jestli patříte mezi to malé procento hráčů, které se stále věnuje multiplayeru, můžete se pro změnu těšit ze dvou nových herních módů. Jedním z nich je Possesion, v němž se tým hráčů v roli mariňáků postaví skupině démonických Prowlerů, které ovládá několik nepřátelských hráčů. Mariňáci, kteří zemřou, se spawnou jako Prowleři, čímž zhorší situaci zbývajícím mariňákům. Tvůrci tvrdí, že tenhle mód nutí hráče zaměřit se nejen na zabíjení, ale i na přežívání.

Druhým módem je Bloodrush. Jde o free-for-all mód, v němž musí hráči udržovat svůj Bloodrush ukazatel, aby se vůbec mohli spawnout. Zabíjení a asistence ukazatel naplňují, postupem času se ale vyčerpává a drasticky ho může vyčerpat vaše úmrtí. A čím déle zápas trvá, tím víc se ukazatel vyčerpává, dokud nezůstane naživu jeden jediný hráč.

Tolik ke včera přidaným bezplatným novinkám. Pak je tu ještě druhé placené DLC s názvem Hell Followed, které se pochlubí minimálně dalšími mapami a možností hrát za kulovitého, levitujícího démona jménem Mancubus. K vydání přídavku dojde 27. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama