Doom se dočká otevřené bety a tří placených DLC
DOOM Novinka Doom se dočká otevřené bety a tří placených DLC

Doom se dočká otevřené bety a tří placených DLC

Martin Cvrček

Martin Cvrček

46

Každý si bude moci od 15. do 17. dubna vyzkoušet multiplayer nového Dooma. Po vydání hry nás čekají tři placené DLC a bezplatná podpora multiplayeru a nástroje SnapMap.

Reklama

Pokud si chcete před vydáním vyzkoušet multiplayer nového Dooma, ale neměli jste šanci se zúčastnit uzavřené bety, pak pro vás máme dobrou, i když očekávanou zprávu. Bethesda a id Software plánují otevřenou betu pro všechny tři platformy, která bude přístupná od 15. do 17. dubna.

K přístupu nebude třeba žádný kód, přičemž obsah otevřené bety by se neměl lišit od té uzavřené. Podrobnosti o tom, co můžete od bety očekávat, si můžete přečíst třeba v našich dojmech z hraní.

Podle očekávání navíc tvůrci hodlají vydávat obsah, který bude hru udržovat při životě po zbytek letošního roku. V plánu je bezplatný dodatečný obsah nástroje SnapMap pro tvorbu uživatelských map a herních módů. Ten zahrne nové moduly map, objekty, další funkce a prvky, dále rozšíření možností umělé inteligence nebo rozšíření nástrojů pro editaci.

Bezplatného dodatečného obsahu se dočká i multiplayerová složka hry, takže se můžete začít těšit na další herní módy.

Nicméně si musíme uvědomit, že žijeme v roce 2016, takže nezůstane jen u bezplatného obsahu, ale dojde i na něco placeného. Po vydání Dooma dojde k vydání tří placených DLC, které zahrnou nové mapy, zbraně, Hack Moduly a hratelné démony (v základní hře budou čtyři). Každé DLC vás vyjde na 14,99 amerických dolarů/eur a k dostání bude i Season Pass za 39,99 dolarů/eur.

První DLC bude k dispozici letos v létě a zahrne tři nové mapy, novou zbraň, démona, zbroj, novou výbavu, další Hack Moduly a tanečky a další barvy a vzory pro vizuální úpravu zbraní a zbrojí.

To je docela dost nového obsahu a zároveň dost rizik rozštěpení hráčské základny, což je nepříjemný důsledek uvedení placených DLC v případě mnoha multiplayerových titulů. Nezbývá než doufat, že v id Software vymyslí nějaký rozumný způsob, jakým bude možné komunitu alespoň částečně udržet pohromadě a nesnižovat tak životnost hry. Alespoň že nedojde na mikrotransakce, jak bylo dnes znovu potvrzeno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama