Doplňující informace o Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII Novinka Doplňující informace o Call of Duty: WWII

Doplňující informace o Call of Duty: WWII

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23

Součástí hry budou zbraně M1 Garand, M1903 nebo STG-44 a kampaň vyobrazí i události před rokem 1944 <strong>+ screenshoty ve vyšším rozlišení.</strong>

Reklama

Včera po 19. hodině jsme se konečně dočkali plnohodnotného odhalení Call of Duty: WWII, které navrátí sérii do druhé světové války. Během večera jsme vám přinesli množství informací, ale na některé drobnosti a údaje, které se objevily zejména na Twitteru a blogu Activisionu, přeci jen nedošlo. A tak se na ně podíváme nyní.

Ve hře si budeme moci zastřílet třeba s klasickými zbraněmi M1 Garand, Grease Gun a M1903, které používají americké jednotky, nebo s STG-44 a MG-42 na straně Němců. Včera zmíněná vůdkyně francouzského odboje, která by měla v příběhu kampaně hrát jistou roli, se jmenuje Rousseau a další důležitou postavou bude Crowley, člen britských zpravodajců. Hlavnímu hrdinovi Ronaldovi Danielsovi pak bude k dispozici jeho nejlepší kamarád, žid Robert Zussman. A také další spolubojovníci z 1. pěchotní divize, disponující různými vlastnostmi.

Jak jsme se dozvěděli včera, události kampaně pokryjí roky 1944 a 1945, ale hra by se měla nějakým způsobem dotýkat i událostí mezi roky 1940 a 1944, což má pomoci příběhu a bližšímu představení určitých postav. V kůži Danielse nás každopádně čeká cesta z Francie přes Belgii a přes řeku Rýn, tedy do Německa, a během tohoto válečného putování zažijete třeba vylodění v Normandii nebo osvobození Paříže.

Tvůrci zatím nastínili dvě mise. Jedna z nich se odehrává v lese Hürtgen na hranici Německa a síly Spojenců v něm zažijí náročný boj. Německá armáda zde totiž používá kanony, kterými pálí do vrcholků stromů, takže spojenecké vojáky zasáhnou dřevěné šrapnely. Vaši jednotku tedy ohrožuje artilerie, zatímco les kolem vás vybuchuje.

Druhá představená mise je samozřejmě úvodní vylodění v Normandii. Spolu s vaší jednotkou zaútočíte na pláž Omaha a tamní německou obranu, přičemž tvůrci slibují, že po stránce vizuálu a ozvučení půjde o nejlepší zpracování vylodění v Normandii, jaké kdy hry nabídly.

Včera byl také letmo nastíněn nový multiplayerový mód War. Půjde o režim založený na plnění různých úkolů, v němž se střetnou jednotky Osy a Spojenců. Nejzajímavější na War módu je pravděpodobně fakt, že by ho měl spojovat jakýsi příběh.

Call of Duty: WWII už má i svou stránku na Steamu. Zaprvé definitivně potvrdila existenci Season Passu na všech platformách. Tudíž nás nejspíš opět čeká nával placených balíčků map a dalšího obsahu, které tak akorát rozdělí komunitu, což bude mít jako vždy za následek nižší počet hráčů, kteří budou hrát určité módy a mapy. Season Passy a cokoliv, co obsahují, jsou zkrátka pro většinu multiplayerových titulů škodlivé, ale dokud je budou lidi hromadně kupovat (což se v rámci Call of Duty stále děje), vydavatel bohužel nebude mít důvod cokoliv měnit.

Steam stránka navíc prozradila, že se na vývoji opět podílí studio Raven Software. Kdysi šlo o schopné vývojáře, kteří mají na kontě třeba Star Wars: Jedi Knight: Jedi Outcast a Jedi Academy, Singularity nebo Quake 4. V posledních letech se z nich však stala jakási holka pro všechno, která pomáhá s vývojem různých dílů Call of Duty. Posledním samostatným počinem Ravenu byl (vlivem Activisionu zmršený) remaster Call of Duty 4: Modern Warfare, který je i nadále k dispozici jen jako součást dražších edic loňského Infinite Warfare.

Koncepty

Tapeta na plochu

Včerejší video ze zákulisí vývoje

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama