Dosavadní Xbox exkluzivita Pentiment běží lépe na PlayStationu
Obsidian Novinka Dosavadní Xbox exkluzivita Pentiment běží lépe na PlayStationu

Dosavadní Xbox exkluzivita Pentiment běží lépe na PlayStationu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývojáři z Obsidianu slíbili brzkou nápravu.

Reklama

Microsoft ve spolupráci s vývojáři ze studia Obsidian Entertainment koncem uplynulého týdne vydal hru Pentiment na konzoli PlayStation 5. Kladně hodnocená detektivní adventura s RPG prvky byla do té doby k dispozici pouze na PC a konzoli Xbox Series X/S. První rozbory PS5 verze ale poukázaly na zajímavou skutečnost. Zatímco hráči na Xboxu se musí smířit s frameratem omezeným na 60 FPS, tak majitelé nově vydaného portu pro PS5 si hru mohou vychutnat i v hodnotě 120 FPS.

Ačkoli zrovna u Pentimentu není framerate tím nejzásadnějším faktorem, tak jde vzhledem k dosavadní exkluzivitě o poměrně velké překvapení, na které s nelibostí upozorňují převážně hráči na Xboxu. Vývojáři na kauzu zareagovali krátkým prohlášením, ve kterém prozradili, že za aktuálním omezením Xbox verze stojí nespecifikovaný bug. Zástupci studia Obsidian zároveň slíbili, že tento problém vyřeší v následující aktualizaci, po jejíž vydání bude hra 120 FPS podporovat také na Xboxu.

Kromě frameratu se v rámci porovnání obou verzí řeší také co do potřebného místa na disku výrazně úspornější varianta pro PlayStation 5, která zabírá 6 GB. Verze pro Xbox Series X/S si naproti tomu vyžádá přes 11 GB. Hráči na PlayStationu navíc mohou těžit z funkcí ovladače DualSense.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama