Dostane se někdy Final Fantasy XIV na Xbox One?
Novinka Dostane se někdy Final Fantasy XIV na Xbox One?

Dostane se někdy Final Fantasy XIV na Xbox One?

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Online titul Final Fantasy XIV je v jedné věci jedinečný. Možná se ale díky tomu nikdy nepodívá na Xbox a naopak zavítá na Nintendo NX.

Reklama

MMORPG Final Fantasy XIV: Realm Reborn sice vyšlo ve verzích pro PC, PS4 a PS3 již v loňském roce, ale letos v červnu ji rozšířil velký přídavek Heavensward.

Opravdovou výhodou tohoto online titulu ale je, že můžete všechny tři verze hrát na stejných serverech, a tak mohou všechny platformy koexistovat společně. Jde o jednu z funkcí, která hráčům chybí třeba u Elder Scrolls Online.

Podle serveru Dualshockers nyní vydavatel Square Enix jedná se společností Microsoft o potenciální možností přinést hru také na Xbox One. Problémem ale je právě ona cross-play funkce s PlayStation platformou. Hlavní producent Noaki Yoshida se již v minulosti nechal slyšet, že pokud druhá strana nepřistoupí na funkci cross-play, „smetou jakékoli jednání ze stolu”.

Na dotaz, zda bychom někdy mohli vidět FF: XIV na Nintendu NX Yoshida poznamenal, že by to bylo možné. Nejdřív ale budou muset počkat na vydání konzole a pak posoudit její možnosti. Vypadá to tedy, že je v současné době Yoshida ochoten o této verzi jednat.

Final Fantasy XIV: Realm Reborn je mnoha hráči hodnoceno jako nejlepší MMO pro více platforem, které je v současné době na trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama