Dota 2 může podporovat až 24 hráčů v jednom zápase
Dota 2 Novinka Dota 2 může podporovat až 24 hráčů v jednom zápase

Dota 2 může podporovat až 24 hráčů v jednom zápase

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Samozřejmě jen v rámci Custom Games přístupných přes Dotu 2 Reborn.

Reklama

Letošní ročník turnaje The International v Dotě 2 je v plném proudu a pomalu, ale jistě se blíží ke konci, na kterém vítězný tým sklidí úžasných 6 574 994 dolarů (celková výhra je více než 18 milionů dolarů).

Stejně jako loni se přitom v rámci Internationalu udál speciální All-Star zápas, kterého se zúčastnili členové různých týmů turnaje. A zatímco loni jsme se v rámci tohoto zápasu dočkali odhalení hrdiny Techies, tentokrát došlo k něčemu svéráznějšímu.

All-Star zápas totiž běžel na betaverzi nedávno vydané Doty 2 Reborn, kterou pohání Source 2 Engine, a neutkaly se v něm dva týmy po pěti hráčích, ale dva týmy po deseti hráčích. To znamená, že v rámci Reborn a s ním spojených Custom Games, tedy herních módů od komunity, do Doty 2 míří mód pro dvacet hráčů, a co víc, dostupný bude už příští týden.

Dvacet hráčů, potažmo dva týmy o deseti hráčích, ale nejsou maximum, se kterým si Reborn a Source 2 engine poradí. Všechny Custom Games v rámci Doty 2 Reborn budou podporovat až 24 hráčů. Využití Source 2 enginu zkrátka přináší ledacos a bude zajímavé sledovat, jaké komunitní herní módy takový počet hráčů smysluplně využijí.

The International každopádně ještě neskončil, takže pokud patříte mezi aktivní hráče Doty 2 a doufáte, že i letos dojde k odhalení nového hrdiny, možná se ještě dočkáte. Možná.

Stále přitom platí, že plná verze Doty 2 Reborn bude vydán někdy po Internationalu. Takže Reborn může s ohledem na pověst Valve a jeho nakládání s časem na vývoj vyjít za měsíc stejně jako za půl roku. V současnosti jde přitom o jediný již oznámený projekt, který pohání Source 2 engine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama