Dovážené kopie Black Ops budou v Německu zakázány
Call of Duty Novinka Dovážené kopie Black Ops budou v Německu zakázány

Dovážené kopie Black Ops budou v Německu zakázány

Michal Burian

Michal Burian

6

Německo mělo velké plány, chtělo hráčům poskytnout pouze těžce cenzurovanou verzi Call of Duty: Black Ops, nakonec to nevyšlo a hráči si našli cestičky jak si hru obstarat bez úprav + detaily.

Reklama

Podle německé internetové stránky Schnittberichte zahájilo federální ministerstvo mediální újmy mládeže minulý týden kroky k opatření, které povedou k zákazu všech mezinárodních verzí Call of Duty: Black Ops, mělo by se to stát koncem tohoto týdne.

Indie prodejci si nejspíš mnou ruce, protože je dovážená kopie hry mnohem populárnější, než ořezaná speciální verze pro Německo, což dokazují také prodeje evropské verze na německém internetovém obchodě Amazon, kde se ošetřené verze prodalo pouhých pár kusů.

Cenzurovaná německá verze CoD: Black Ops prošla dost velkou úpravou. Podrobnosti níže:

- Scéna, v níž je nepřítel střelen ve zpomaleném záběru a stříká z něj velké množství krve, bude změněna, aby nebyla tak brutální.

- Odstraněna byla kompletně scéna, ve které je zaznamenáno mučení vězně.

- Soundtrack neobsahuje skladbu Sympathy for the Devil od Micka Jaggera.

- Odstraněny byly také exploze, při nichž přicházeli vojáci o končetiny.

Z výše zmíněného lze jednoduše vydedukovat, že se německé vládě nepodařilo zastavit Call of Duty: Black Ops. Původně měla být totiž EU verze kompletně banovaná a k dispozici měla být hráčům pouze lokalizované verze ze Steamu z výše zmíněnými změnami, což se ale nepodařilo a hráči si našli způsob, jak si hru obstarat v klasické verzi.

Společnost Microsoft závěrem ještě varovala, že hráči, kteří budou ve hře používat nacistické symboly jako obrázky nebo loga riskují zákaz a následný ban služby Xbox Live.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama