Dragon Quest XI oznámen pro PS4 a 3DS
Novinka Dragon Quest XI oznámen pro PS4 a 3DS

Dragon Quest XI oznámen pro PS4 a 3DS

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Square Enix oznámil nový díl série Dragon Quest a prý se uvažuje také o Nintendo NX verzi.

Reklama

Společnost Square Enix oznámila přípravu nového dílu série Dragon Quest. V pořadí jedenáctý díl nese podtitul In Search of Departed Time a vyjít má na nezvyklou kombinaci platforem. Vydavatel během tiskové konference uvedl, že se vyvíjí pro PlayStation 4 a Nintendo 3DS. V tiskové zprávě ale dodal: "Současně také zvažujeme vydání na novou konzoli NX od Nintenda, která je ještě ve vývoji."

Režie Dragon Questu XI se ujal Takeshi Uchikawa a produkci má na svědomí Yosuke Saito. Hudbu pro hru vytváří Koichi Sugiyama a obě verze (pro PS4 a pro 3DS) sice nabídnou stejný příběh, ale podstatně se liší ve vizuálním zpracování a částečně také v obsazení vývojových týmů.

Jádro vývojového týmu PlayStation 4 verze tvoří zaměstnanci Square Enixu, ale vzhledem k velkému množství zdrojů, potřebných pro tvorbu, spolupracují také se studiem Orca. Pohánět má tuto verzi Unreal Engine 4.

Na 3DS verzi pak pracují stejní lidí ze Square Enixu jako v předchozím případě, ale s finalizací jim pomáhá studio Toylogic. Zde budete mít možnost přepínat mezi 3D a 2D grafikou přímo při hraní.

Square Enix se bude snažit vydat Dragon Quest XI ještě letos, aby stihl oslavit 30. výročí série. První hra vyšla 27. května 1986.

Na obrázku níže můžete vidět hlavní postavu a videa pak názorně prezentují rozdíly mezi jednotlivými verzemi hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama