Dragon's Dogma oslavuje 10. výročí
Dragon's Dogma Novinka Dragon's Dogma oslavuje 10. výročí

Dragon's Dogma oslavuje 10. výročí

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Ku příležitosti byl spuštěn speciální web. Co by to ale mohlo značit?

Reklama

Ani se tomu příliš nechce věřit, avšak čas je nekompromisním sokem, který utíká možná rychleji, než by si člověk přál. A kvůli tomu jsme se dostali do bodu, kdy RPG Dragon's Dogma od společnosti Capcom začíná slavit své již 10. výročí.

Titul, který původně vyšel už v roce 2012 na PlayStation 3 a Xbox 360, kdy velice příjemným způsobem míchal asijské herní prvky se světem, který přebíral zase mnoho prvků ze západu, patří v mých očích k těm vůbec nejoblíbenějším titulům tohoto žánru, kdy jsem ho dohrál několikrát, a to jak v jeho původní verzi, tak i vylepšené verzi s dovětkem Dark Arisen, přičemž na něj rozhodně nenechám dopustit.

Společnost následně ku příležitosti oslav tohoto 10. výročí spustila speciální web, jenž naleznete na tomto odkazu.

Na něm naleznete artwork, který lze zhlédnout i níže, kdy zároveň se zde nalézá i speciální vzkaz, jenž sepsal Hideaki Itsuno, tedy člověk, jenž u hry fungoval v pozici "game director":

"Dragon's Dogma, poprvé vydáno v roce 2012, slaví své 10. výročí!

Děkuji ti, Povstalý [v orig. Arisen], že jsi se chopil zbraní a vzdoroval nemožným výzvám, které před tebou stály. Jsme navždy vděční za tvou podporu v průběhu let a doufáme, že se k nám připojíš i v rámci těchto významných oslav hry Dragon's Dogma!"

Dragon's Dogma oslavuje 10. výročí

Na stránce zároveň naleznete i časovou osu, která shrnuje ty nejdůležitější události, a to až po vydání netflixovského anime v roce 2020.

Se spuštěním stránky ale samozřejmě vyvstává otázka ohledně toho, co by to mohlo pro značku znamenat. A tou nejvytouženější odpovědí je, že by během oslav konečně mohlo dojít na oznámení druhého dílu, na který fanoušci čekají jak na boží smilování, přičemž samotný Itsuno v minulosti už pronesl, že pokračování rozhodně bylo na stole, avšak následně dal Capcom přednost Devil May Cry 5. Navíc se druhý díl objevil i během známého leaku společnosti Nvidia. Tou horší, avšak stále příjemnou variantou, by ale také mohlo být oznámení druhé série pro zmíněné anime.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama