Dragon’s Dogma – za ztraceným srdcem
Speciály Dragon's Dogma Článek Dragon’s Dogma – za ztraceným srdcem

Dragon’s Dogma – za ztraceným srdcem

Michal Maliarov

Michal Maliarov

Je vybíjení mytologických stvoření a hledání vlastního srdce skutečně tak zábavné? To jsme se mohli dozvědět díky volně přístupné demoverze na výstavě E3.

Reklama

Už dříve jsme měli možnost okusit záběry z lovu okřídleného Gryfa, na výstavě však bylo k mání demo znázorňující další z mytologických stvůr, kterého se chopilo několik novinářů z GameSpotu.

Kam že to jdeme

Demo začalo v dungeonu, kde hlavní hrdina a jeho parťák využili magický kámen pro vyvolání portálu a manažera týmu. V demu byly možnosti již přednastaveny, v případě plné hry zde ale bude možné plně obchodovat, vyměňovat předměty a vybírat členy do party. Tentokrát se k hlavní postavě - válečníkovi - přidal lučištník a mág, který se rozhodně hodí pro vyvolávání meteorů a léčení party.

Nějakou chvíli se tým prodíral hlouběji do nitra hory a po cestě ochutnával vnitřnosti goblinů a skřetů, kteří byli dost blbí na to, aby se jim postavili do cesty. Po nějaké chvíli však naši hrdinové narazili na silnějšího nepřítele – Chiméru, mytologické stvoření s hlavou lva, částečným tělem kozla a hadím ocasem. Právě epickými souboji s obrovitánskými stvořeními má Dragon's Dogma vynikat.

Umělá inteligence vašich přátel je na dostatečně silné úrovni, aby vám mohli radit způsoby zničení té které nestvůry a ukazatel život v horní části jasně naznačoval, že bude souboj sestávat ze tří částí. Napřed musel tým atakovat ocas, který se zdál být lehkou kořistí. Poté přišlo na řadu tělo kozla, které však podávalo větší odpor a využívalo svých psychických schopností, aby částečně znehybňovalo členy týmu.

Já si tě podám

Po nějaké chvíli se dostalo i na lví hlavu, která představovala největší nebezpečí a také příležitost vlézt na Chiméru po svých. Je příjemné vědět, že se můžete volně pohybovat a lézt po těle stvoření, aniž by vás limitovaly skripty či neviditelné stěny. V případě léčení pak není nic jednoduššího, než se dostat do zapauzovaného menu a vyléčit se bylinkou.

Hra dle všeho nenabízí vyčerpávající výčet komb a spíš využívá chytrosti hráče, který musí přizpůsobovat své útoky a obranu každému stvoření a situaci. Je ale nezbytně nutné najít slabinu každého monstra a využít ji naplno, jinak vás čeká velmi krátký proces.

Pán Prstenů Reloaded?

Po počáteční nedůvěře a pozdějších záběrech s přímého hraní musíme uznat, že nás hra zaujala. Nesmíte však plést Dragon’s Dogma s RPG. I přes mnohé aspekty podobných dobrodružství je titul stále akční frenetickou řežbou s otevřeným světem a epickým boss fighty. Hra je to ale rozhodně osvěžující a my jí rozhodně neopovrhneme. Budeme si však muset počkat na příští rok, kdy se objeví na PS3 a Xbox360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama