Druhá sezóna Star Wars: Battlefrontu 2 ve znamení Hana Sola
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Druhá sezóna Star Wars: Battlefrontu 2 ve znamení Hana Sola

Druhá sezóna Star Wars: Battlefrontu 2 ve znamení Hana Sola

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Podrobnosti příští týden. Na dodatečný obsah spojený s Klonovými válkami si asi budeme muset počkat o něco déle.

Reklama

Před vydáním měli tvůrci Star Wars: Battlefrontu 2 ambiciózní plány v souvislosti s dodatečnou podporou. Počítalo se s frekventovaným vydáváním sezón, které vždy přinesou nálož bezplatného obsahu, jehož vývoj bude mimo jiné financován z mikrotransakcí. Vše se ale změnilo poté, co se z Battlefrontu 2 stal nejvýraznější příklad příšerného využití loot boxů a mikrotransakcí, které mají dopad na hratelnost. První sezóna, která se nesla v duchu prosincového filmu Poslední z Jediů, ještě vyšla, ale po ní muselo přijít na řadu několikaměsíční překopání celého systému postupu a mikrotransakcí, bez něhož by hra pravděpodobně rychle pošla.

Nakonec se dostavil úspěch. Battlefront 2 se v tomto směru výrazně zlepšil, mikrotransakce vám nyní zajistí jen a pouze kosmetický obsah, ale překopání systému postupu způsobilo, že vyhlídky na druhou sezónu, která se měla podle mnoha spekulací a náznaků zaměřovat na téma Klonových válek, vyšuměly do ztracena. A nebýt několika drobnějších přídavků v čele s fantastickým módem Ewok Hunt, Battlefront 2 by na několik měsíců zcela stagnoval.

Nyní jsou ale překážky ve snaze nabídnout nový obsah pryč, a tak je druhá sezóna opět na radaru vývojářů. Jenomže se nezaměří na to, v co mnozí fanoušci doufali. Jakmile došlo k posunu všech plánů, z něhož se dalo vyvodit, že druhá sezóna dorazí nejdříve v květnu, a k oznámení, že sezóny se obvykle zaměří na téma nových filmů nebo na důležitá výročí, všem začalo být jasné, že namísto Klonových válek dostaneme obsah inspirovaný filmem Solo: Star Wars Story, který do našich kin vtrhne 24. května. A skutečně je tomu tak.

Na detaily ohledně toho, co přesně sezóna Sola nabídne, si budeme muset počkat do příštího týdne. Jestli vás ale Battlefront 2 stále zajímá, mějte na paměti, že místo generála Grievouse, Droidek a dalších novinek, s nimiž zjevně v nějaké fázi vývoje počítali i vývojáři z DICE, dostaneme prvky spojené s mládím Hana Sola, které zmapuje chystaný snímek režiséra Rona Howarda (více o filmu zde).

V úvahu toho připadá hodně. Nejpravděpodobnější jsou nové skiny Hana Sola, Landa Calrissiana a Chewbaccy, nejspíš ale dojde i na nové mapy. Veterány předešlého dílu z roku 2015 by pak mělo potěšit, že se s největší pravděpodobností vrátí oblíbený mód Extraction, který přišel s DLC Outer Rim. Naznačuje to video z YouTube kanálu člověka, který už mnohokrát předčasně a zcela přesně odhalil, co Battlefront 2 dříve či později čeká. Video vyšlo 27. dubna a využívá záběry z nechvalně proslulé hříčky Kinect Star Wars, aby jasně doložilo, že nás vážně čeká sezóna Sola. Nechybí v něm ale ani slovo Extraction přidané autorem.

A než se někdo zeptá, ano, titulní obrázek této novinky, využívající fotografii Donalda Glovera v roli mladého Landa Calrissiana, má ilustrovat, jak se teď musí tvářit fanoušci, kteří do poslední chvíle doufali, že druhá sezóna nabídne obsah Klonových válek. Na druhou stranu jsem první dva odstavce této novinky musel využít k vysvětlování toho, v jak bídné situaci se Battlefront 2 v posledních měsících nacházel. To myslím naznačuje, že jsme se dostali do bodu, kdy přijde jakýkoliv nový obsah vhod. Dobře předělaný systém postupu je sice hezká a prospěšná věc, ale krvelační Ewoci v temných lesích Endoru nebudou bavit věčně. Pokud nepřijde obsah, který přiměje k návratu dostatek hráčů, Battlefront 2 nenávratně splyne se Sílou dřív, než stačíte říct Hello there.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama