Druhý díl strategie Xenonauts uspěl na Kickstarteru
Xenonauts 2 Novinka Druhý díl strategie Xenonauts uspěl na Kickstarteru

Druhý díl strategie Xenonauts uspěl na Kickstarteru

Michal Fojtík

Michal Fojtík

2
Platformy Windows PC

Už příští rok v Early Access si můžete zahrát druhý díl této tahové strategie.

Reklama

První díl Xenonauts se studiu Goldhawk Interactive dle recenzí povedl a u hráčů si získal své místo. Pro vývojáře to znamenali, že vývoj dalšího dílu je bezpochyby samozřejmostí. V novém sci-fi akčním Xenonauts 2 si pro nás přichystali mimozemskou invazi v období studené války. Na příběh prvního dílu navazovat nebude, díky čemuž vás tak hra naučí všechny potřebné základy pěkně od začátku.

Tvůrci chtějí v Xenonauts 2 mít pokročilejší vývojový strom s možnostmi vám nabídnout vícero strategických možností a vyvarovat se tak lineárnosti, která byla součástí jedničky. Nový díl dále přinese opět i vzdušné souboje s UFO. Hlavním nepřítelem mají samozřejmě být mimozemšťané, jenž budou chytřejší než kdy dříve. Vše pak bude zkombinované do tahové strategie a předloze prvního Xenonauts, což by to mohlo zajistit velký zájem hráčů.

https://www.kickstarter.com/projects/69341191/xenonauts-2-strategic-planetary-defence-simulator

Pomoci k úspěchu může i engine, jelikož si autoři vybrali Unity3D, na rozdíl od svého vlastního, nepříliš povedeného, který použili v prvním díle. Nový engine pro hru zajistí zničitelné překážky, méně bugů a samozřejmě daleko lepší grafiku.

Xenonauts 2 zafinancovali tvůrci hlavně přes Kickstarter, kde se číslo zastavilo na 191 tisících liber, přičemž hlavním cílem bylo vybrat jen 50 tisíc. Zbytek byly stretch goaly. Díky tomu se tak dočkáme modulárních zbraní, náhodných eventů, detailnějších zranění a podpory modifikací. Na mody chybělo vybrat necelých 9 tisíc liber, přesto se tým rozhodl odemknout i tenhle cíl.

Za zmínku stojí říct i samotný počet zaměstnanců studia Goldhawk. Těch je pouze 5 s občasnou výpomocí externistů a dle jejich slov si opravdu váží veškeré finanční podpory. Vývoj trvá podle informací již čtyři roky. To znamená, že se titulu dočkáme zanedlouho. Uzavřená betaverze pro všechny backery odstartuje během října a v lednu příštího roku se titul přiřítí Early Access. Už nyní můžete však vyzkoušet menší soubojové demo z alfa verze.

Strategie Xenonauts 2 je zatím plánována pouze na PC, o dalších platformách vývojáři mlčí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama