Dubaj ve Spec Ops: The Line připomíná Rapture z BioShocku
Spec Ops: The Line Novinka Dubaj ve Spec Ops: The Line připomíná Rapture z BioShocku

Dubaj ve Spec Ops: The Line připomíná Rapture z BioShocku

Michal Burian

Michal Burian

2

Podle vývojářů připomíná hra BioShock především svou tísnivou atmosférou a neustálým strachem.

Reklama

Cory Davis, hlavní designer, přirovnal písčitou Dubaj k podmořskému světu Rapture z BioShocku.

"Neřekl bych, že Spec Ops: The Line je BioShock odehrávající se v poušti, ale máme několik vlastností a detailů, které si budete spojovat s podmořským světem Rapture," řekl Davis pro Digital Spy.

"Stejně jako v BioShocku, i u nás klademe velký důraz na vytváření silné atmosféry, které přidává fakt, že hráč jde někam, kde to vůbec nezná a třeba nevidí ani na krok."

"Existuje také několik paralel mezi Rapture a naší zničenou utopickou Dubají. BioShock vás neustále upozorňoval na přítomnost vody jako přírodního živlu. Ve Spec Ops se místo vody budete neustále obávat nebezpečného písku."

"Spec Ops: The Line se odehrává ve velmi unikátním prostředí. Jde o Dubaj, která byla písečnou bouří odříznuta od civilizace, což vytváří neskutečné virtuální prostředí a také mnoho zajímavých možností jak písek využít přímo ve hře, nejen pro nás, ale i pro hráče," dodal designer.

Postup vaší jednotky bude totiž notně ovlivněn změnami počasí, hlavně tedy písečnými bouřemi. Písek je v Dubaji prostě všude. Tentokrát ale nejde jen o doplněk zajímavé kulisy – písek vám naruší viditelnost nebo dokonce zabrání v pohybu. Jelikož je to však špatný pán, musí to být dobrý sluha. V písečné bouři nevidí ani vaši nepřátelé a toho se dá využít. Stejně tak hora písku nad hlavami nepřátel se může snadno stát vaší zbraní. Podobný taktický prvek se rozhodně nevidí každý den, více se o hře dočtete v našem preview.

Pokud žijete v Německu, máme pro vás dobrou zprávu. Z dostupných informací vyplývá, že Spec Ops: The Line projde bez úprav a získá doporučení 18+.

Spec Ops: The Line by mělo vyjít koncem letošního roku (nejdřív v září) pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama