Dubnové herní menu 2018
Speciály Článek Dubnové herní menu 2018

Dubnové herní menu 2018

Michal Burian

Michal Burian

47
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Jaké hry si budeme moci zahrát v průběhu tohoto měsíce?

Reklama

Se zbrusu novým Zingem jsme se rozhodli obnovit několik dříve využívaných seriálových článků. Mezi jedny z prvních patří herní menu. Pohodlně se usaďte, servírujeme vám předkrm, hlavní chod a dezert v podobě her, které vyjdou v dubnu 2018.

Už březen byl na hry hodně zajímavý. Zahrát jsme si mohli Final Fantasy XV na PC, český Chuchel, kooperativní akci Warhammer: Vermintide 2, logické Q.U.B.E. 2, strategii Surviving Mars, pirátské Sea of Thieves, netradiční A Way Out a samozřejmě open-world střílečku Far Cry 5.

Duben na tom nebude o nic hůře. Níže naleznete popis her, které nás zaujaly. Pod nimi potom souhrn dalších her, které v dubnu 2018 spatří světlo světa.

God of War

  • Platformy: PlayStation 4
  • Datum vydání: 20. dubna
  • Lokalizace: České titulky

Nepřemožitelného Krata čekají letos velké změny. Z krvavé a dost brutální rubačky se stává akční adventura z pohledu třetí osoby, kde je velký důraz kladen na příběh. Ten nás zavede do světa severské mytologie. Hlavní hrdina Kratos je starší a moudřejší a navíc ho doprovází jeho syn Atreus. Vývojáři kompletně překopali soubojový systém, přidali filmovější pojetí a celkově hru přiblížili dnešním standardům. Filip Němec si mohl nové God of War před časem zahrát a byl z něho hodně nadšen, ačkoli se řadí mezi fanoušky původních dílů, tak ty na něj po zahrání nového působí jako pouhé demoverze.

„Ze soubojů jsem v některých okamžicích dostával až videoherní orgasmus. Vaše útoky vždy zasáhnou vybraného nepřítele, vše má neuvěřitelně rychlý spád a veškeré akce na sebe navazují tak neuvěřitelně plynule a efektivně, že hra chvílemi působí jako předem renderovaný filmeček. V tomto vynikaly už předchozí díly, ale nové God of War v zajeté tradici pokračuje a notně ji vylepšuje,“ píše Filip v preview s dojmy z hraní.

Za předobjednávku God of War na Xzone.cz a GameExpres.sk získáte set dvou skleniček a DLC.

Frostpunk

  • Platformy: PC
  • Datum vydání: 24. dubna
  • Lokalizace: Ne

Fanoušci This War of Mine se mohou těšit na novou survival strategii se řízením kolonie. Polské studio 11bit si tentokrát připravilo Frostpunk, kde vás nebude trápit zuřící válka okolo, nýbrž pořádná zima. Právě teploty nízko pod nulou stupňů Celsia a strach budou drsnou realitou tohoto titulu. Moderní civilizace zanikla a vy z role starosty posledního města na Zemi máte povinnost řídit jak občany, tak infrastrukturu. Vše drží při životě parní technologie umístěná ve středu post-apokalyptického městečka. Ta generuje tolik potřebné teplo. Připravte se na to, že budete rozhodovat o životě a smrti lidí. Ruku k dílu přiloží i děti a na vás bude, jaké práce komu přidělíte, koho pošlete prozkoumat drsné podmínky daleko od generátoru tepla atd.

Frostpunk předobjednáte na PC v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. v edici Victorian nabízející kvalitní krabičku s nádherným přebalen a 56stránkový artbook v pevné vazbě.

Nintendo Labo - Variety Kit a Robot Kit

  • Platformy: Switch
  • Datum vydání: 20. dubna
  • Lokalizace: Ne

Před měsícem oslavila konzole Switch rok na trhu. Nintendo se po neúspěšném Wii U vrátilo na koně a kombinací konzole a handheldu zaujmulo hráče v Japonsku, Spojených státech amerických i Evropě. Po skvělých hrách v podobě The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Oddysey nebo Mario + Rabbids Kingdom Battle připravují v Nintendu něco odlišného a dost zajímavého.

Nintendo Labo je v zásadě papírový karton, z něhož si postavíte piano, motorku, robota či rybářský prut. Ke svému výtvoru přidáte Switch a Joy-Con ovladače a tím ho probudíte k životu. Labo se bude od 20. dubna prodávat v edicích Variety Kit a Robot Kit a jistě potěší nadšence do nevšedních zážitků a rodiče s dětmi.

Nintendo Labo pro vás máme na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Extinction

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 10. dubna
  • Lokalizace: Ne

Akční dobrodružná hra Extinction by mohla zaujmout hráče, kteří si libují v God of War, Dragon’s Dogma a Attack on Titan. Právě tuhle trojici titul od studia Iron Galaxy na první pohled připomíná. V Extinction se vžijete do Avila, jednoho z posledních Sentinelů na světě, kteří jsou vybaveni schopnostmi k boji proti masivním bestiím a jejich nohsledům plenícím krajinu. Budete bránit města a zachraňovat uprchlíky vyhnané z jejich domovů. Tvůrci slibují bohatý příběh, řadu dynamických postranních misí s různými cíli, vylepšování hrdiny, interaktivní zničitelné prostředí nebo boj na základě schopností.

Pokud Extinction nevěříte, tak v redakci hru již hrajeme a recenzi vám přineseme přesně v den vydání, tedy 10. dubna.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

  • Platformy: Xbox One
  • Datum vydání: 11. dubna
  • Lokalizace: Ne

Loni v srpnu se majitelé počítačů a konzolí PlayStation 4 dočkali velmi zajímavé psychologické výpravy od nezávislého týmu z Ninja Theory. Pokud patříte mezi příznivce Xboxu One a Hellblade: Senua’s Sacrifice jste si chtěli zahrát, tak budete mít konečně možnost. Příběh keltské válečnice se odehrává v době Vikingů, kdy se zlomená Senua vydává na strašidelnou výpravu za svými vizemi do vikingského pekla, aby bojovala o duši své mrtvé lásky. Nám se Hellblade hodně líbilo a v recenzi jsme udělili 8/10 za poutavý příběh zaměřený na ve hrách nepříliš probádané téma, vynikající atmosféru, vizuální stránku a zvukový podkres. Oproti tomu má hra podle nás utahané souboje, podobné lokace a navíc chybí větší variabilita hádanek.

Yakuza 6: The Song of Life

  • Platformy: PlayStation 4
  • Datum vydání: 17. dubna
  • Lokalizace: Ne

Yakuza 6: The Song of Life si konečně našla cestu do Evropy a Severní Ameriky. Propracovanou japonskou akci očekávejte v anglické lokalizaci na konzoli PlayStation 4 od 17. dubna. Čeká na vás poslední cesta v roli Kazumy, který zjistí, kolik lidí je ochotno se obětovat pro rodinu - bez ohledu na to, zda jsou ke svým blízkým vázáni krví nebo svazkem. Těšit se můžete krom jiného na okouzlující město Onomichi, ospalé přístavní město v oblasti Hiroshima a vykřičenou čtvrť v Tokiu. V těchto lokalitách si budete užívat příběh, často bojovat a bavit se u různých aktivit, které jsou pro tuto sérii tak typické.

Recenzi pro vás připravujeme.

Chcete hru Yakuza 6: The Song of Life s artbookem a sběratelským přebalem? Předobjednejte za 1499 Kč/58,99€.

BattleTech

  • Platformy: PC, Mac
  • Datum vydání: 24. dubna
  • Lokalizace: Ne

Tahový MechWarrior. Tak by se ve zkratce dala nazvat tahová strategie BattleTech od společností Paradox Interactive a Harebrained Schemes. Tvůrci série Shadowrun Returns společně s Jordanem Weismanem (autor původního BattleTechu a MechWarrioru) chtějí přinést boj mechů v moderním kabátku. Ve válce bude moci být nasazeno až 30 různých BattleMechů, které půjde různě kombinovat a vylepšovat. Důležitá bude taktika, abyste neměli moc velké ztráty, respektive aby nezemřel zkušený pilot mecha. Kromě singleplayeru je součástí hry i PvP multiplayer a skirmish mód.

Další hry, které v dubnu 2018 vycházejí

  • Penny-Punching Princess - 3. dubna na Switch a PS Vita
  • Dark Rose Valkyrie - 10. dubna na PC
  • Regalia: Of Men and Monarchs - Royal Edition - 10. dubna na PS4, 12. na Switch a 13. na XOne
  • Maelstrom - 11. dubna na PC
  • South Park: The Fractured but Whole - 24. dubna na Switch
  • Adventure Time: Pirates of the Enchiridion - 24. dubna na PC, Switch, PS4 a XOne
  • Gal*Gun 2 - 24. dubna na Switch a PS4
  • Super Robot Wars X - 26. dubna na PS4 a PS Vita

Nezapomeňte nám do komentářů napsat, na jaké hry se nejvíce těšíte a co od nich očekáváte. Navíc můžete v anketě hlasovat o nejočekávanější hře dubna, kterou za pár dnů oficiálně vyhlásíme. Jaká hra se stane tou, na kterou se komunita magazínu Zing.cz nejvíce těší?

Tak za měsíc na viděnou u dalšího souhrnu. Ten bude dost napěchovaný. Vyjít má Detroit: Become Human, Dark Souls Remastered, State of Decay 2, Pillars of Eternity II: Deadfire a samozřejmě i Total War Saga: Thrones of Britannia.

ANKETA: Nejočekávanější hra dubna 2018 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama