Duna od Funcomu bude větší Conan: Exiles
Conan Exiles Novinka Duna od Funcomu bude větší Conan: Exiles

Duna od Funcomu bude větší Conan: Exiles

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Zřejmě budeme mít co do činění se survivalem.

Reklama

Během uplynulého týdne vydavatelsko-vývojářská společnost Funcom vydala svou finanční zprávu za rok 2019, v níž jsme zjistili hned několik zajímavých statistik.

Ředitel společnosti v ní odhalil, že uplynulý rok byl pro ně velice zásadním, jelikož během něho vydali nejvíce her v jejich historii, jichž bylo společně s velkými placenými datadisky 10. Ty následně vyšly na čtyři různé platformy a ve 23 online obchodech.

Co se samotných titulů týče, tak nejúspěšnější je stále survival Conan Exiles, zatímco jeho strategický bratříček Conan Unconquered (naše recenze zde) se přeci jen nesetkal s přílišným zájmem.

Celkově se tak společnosti dařilo podobně, jako v roce 2017 (v roce 2018 vyšlo Conan Exiles, tedy to pro ně byl silnější rok).

Nicméně slovo padlo i na připravovanou videoherní Dunu, jejíž vývoj je nyní společností prioritizován.

"Náš největší, nejzajímavější a nejambicióznější projekt je v této době Duna, open-world survival hra, na které momentálně pracujeme poté, co jsme si zajistili exkluzivní práva na PC a konzolové hry z této fantastické IP. Je to hra, která je přeci jen stále několik let vzdálená, avšak bude se jednat o ambicióznější a robustnější verzy Conan Exiles, zasazená do univerza Duny a od samého začátku navržena jako live service hra." - pronesl ředitel společnosti Rui Casais.

Vypadá to tedy, že veškeré naděje o propracovaném RPG či strategii tímto pohasly, z čehož je nám trochu smutno.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama