Dusk Golem: Resident Evil 9 bude brzy představen, ve vývoji je už 6 let
Resident Evil Novinka Dusk Golem: Resident Evil 9 bude brzy představen, ve vývoji je už 6 let

Dusk Golem: Resident Evil 9 bude brzy představen, ve vývoji je už 6 let

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vyjít by mohl v lednu příštího roku.

Reklama

Capcom v posledních letech vydával hry ze série Resident Evil až s neuvěřitelnou pravidelností. Od vydání remaku druhého dílu jsme se každý rok dočkali nové hry, nebo alespoň velkého rozšíření: RE2 Remake v roce 2019, remake trojky v roce 2020, Resident Evil Village v roce 2021 a jeho rozšíření Winter's Expansion v roce 2022 a minulý rok pak na trh dorazil remake Resident Evilu 4. Letošek tak zřejmě bude po dlouhé době prvním rokem, kdy se žádného vydání nedočkáme, zato ale zřejmě můžeme očekávat velké oznámení.

S dobrou zprávou totiž přišel známý insider Dusk Golem. Ten nedávno tvrdil, že slyšel o možném odkladu nového dílu ze série Resident Evil s tím, že si ještě informace musí ověřit. To taky udělal a nyní tak přišel s doplněním, že žádný odklad nenastal. Nejenom to, ale Resident Evil 9 by měl být podle jeho informací odhalen už brzy. Dál sice nezachází, ale není příliš těžké si dát oznámení dohromady s velmi pravděpodobnou červnovou akcí PlayStationu. Na akci od Sony ostatně byly odhaleny všechny moderní díly. Vyjít by pak hra mohla dokonce už v lednu příštího roku, tady je ale dobré podotknout, že jde podle Dusk Golema o starší info, takže nějaký menší posun tam nastat mohl.

Insider zároveň opakuje, že je hra ve vývoji už velmi dlouho, konkrétně 6 let, v době vydání to bude 7 let. Hra měla být podle jeho informací zamýšlena jako osmý díl, neboť vývoj Village měl být docela kolotoč. Nejprve byl projekt zamýšlen jako osmička, poté jako spin-off, aby z něj nakonec opět byla osmička, a z druhého projektu, který byl vyvíjen ve stejnou dobu, definitivně devátý díl. Vzhledem k tomu, jak Capcom pojmenoval osmičku, je ale velmi nepravděpodobné, že číslo v názvu (nepočítaje římské číslice v podtitulu) ponese. Z velkého úniku dat Capcomu z roku 2020 víme, že minimálně kódově se projekt označuje jako Apocalypse.

Dusk Golem zároveň znovu dodává, že jde o nejambicióznější a nejdéle vyvíjený titul z celé série. Před nějakou dobou rovněž tvrdil, že zřejmě půjde o open world, byť těžko říct, do jaké míry. Příběhové se často spekuluje o rozloučení s původní partou hrdinů, tedy Chrisem a Claire Redfieldovými, Leonem Kennedym, Jill Valentine a Rebeccou Chambers, kteří v herním univerzu nevyhnutelně stárnou, neboť se hry většinou odehrávají v roce, kdy vyjdou. Napovídá tomu i Dusk Golemovo dřívější prohlášení, že RE9 bude posledním dílem z aktuální éry a pak nás zřejmě čeká minimálně částečný reboot.

Nakonec ještě dodám, že ani do budoucna se zřejmě nemusíme strachovat o další díly. Na rozdíl od jiných survival hororových sérií se RE prodává velmi dobře, remake čtyřky je ostatně na dobré cestě stát se v příštích letech nejprodávanějším dílem série. Dusk Golem navíc tvrdí, že na začátku minulého roku dostalo zelenou několik nových projektů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama