Dvě konečné pro Forza Motorsport
Forza Motorsport 6 Novinka Dvě konečné pro Forza Motorsport

Dvě konečné pro Forza Motorsport

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

7
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Forza Motorsport 6 bude odstraněna z Xbox Store a sedmý díl dostane svou poslední velkou aktualizaci s posledním autem.

Reklama

Studio Turn 10 potvrdilo, co si mnozí již odvodili již dříve. Forza Motorsport 6 bude stažena z digitální distribuce a to včetně všech DLC. Stalo se tak stejně jako s předchozími hrami série. A podobně jako loni u Forza Horizon 2, i FM6 bude krátce před koncem svého života "zdarma" v předplatném Xbox Live Gold a to od 16. srpna do 15. září. Po tomto termínu bude zcela odstraněna z Xbox Store. Současně budou v blízkých dnech všechny DLC pro tuto hru ve slevách, jako tomu bylo předloni u pátého dílu a loni u Forza Horizon 2. Měl by se znovu v prodeji a ve slevě objevit tento kompletní balík všech DLC. Hru i dodatky bude možné stahovat a hrát i v dalších letech, ale nebude již možné je digitálně koupit.

Forza Motorsport 7 obdržela po dvou letech podpory ze strany tvůrců svou poslední velkou aktualizaci (570 MB) a poslední auto, okruhový speciál Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, které se stalo 41. modelem Porsche ve hře.

Největší novinkou srpnové aktualizace však budou upravené Forza Race Regulations (FRR), která do Forzy zavádí diskvalifikace. Červencová aktualizace přinesla penalizace za kontakt mezi vozidly a mohli jste je potkat ve vybraných závodech. Nově pokud hráč v závodu se zapnutým FRR dostane celkem 10 sekund penalizací, hra upozorní hráče, že je v podmínce a že mu hrozí diskvalifikace. Po získání celkových 12 sekund penalizací v závodě bude hráč automaticky vyřazen ze závodu a přesunut zpět do menu. Navíc se zobrazí informace o diskvalifikaci.

Limit 12 sekund je výsledkem rozsáhlého testování uvnitř Forza 7 teamu, kteří se snažili najít vhodný poměr mezi celkovými časovými penalizacemi pro méně zkušené hráče a hráči, kteří rádi naráží do jiných, aby jim zkazili hru. Jakmile hráč dosáhne podmínky, tedy nasbírá 10 sekund penalizací, není již možnost je jakkoliv resetovat až do dokončené závodu. Jakmile začne nový závod, všechny penalizace se resetují.

Další dvě novinky jsou v uživatelském rozhraní. První je změna Mini žebříčku, který se zobrazuje při závodu v levém dolním rohu. Ten teď zobrazuje rozestupy mezi auty v sekundách. V nastavení lze toto změnit zpět na stopy či metry. Druhou novinkou je zobrazení informací o FRR včetně penalizací a diskvalifikací v Spectator modu.

Všechny tyto změny se snaží zlepšit poněkud špatnou reputaci multiplayer závodů v sérii Forza Motorsport. Konkurence Gran Turismo Sport toto vyřešila již dříve poměrně elegantně a Turn 10 se snaží přijít s vlastním řešením pro Forza Motorsport 8, kterého se snad dočkáme někdy příští rok.

Podrobný seznam změn v poslední aktualizaci FM7 pak ještě uvádí, že u dvou vozidel značky Porsche došlo k odstranění sponzorských log a skinů Penske a současně došlo k jejich přejmenování:

  • 2008 Porsche #7 Penske Racing RS Spyder Evo -> 2008 Porsche RS Spyder Evo
  • 1973 Porsche #6 Penske Sunoco 917/30 Can-Am Spyder -> 1973 Porsche 917/30 Can-Am Spyder

Vozidlům Ford prozatím loga Penske zůstala. Toto možná opraví další malé opravné balíčky, tzv. bugfixes, které ještě pravděpodobně přijdou kvůli ladění upraveného FRR systému. Ale FM7 už nedostane žádné nové funkcionality či auta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama