Dying Light má 4,5 milionů hráčů a Techland přemýšlí nad budoucností
Dying Light Novinka Dying Light má 4,5 milionů hráčů a Techland přemýšlí nad budoucností

Dying Light má 4,5 milionů hráčů a Techland přemýšlí nad budoucností

Michal Burian

Michal Burian

7

Vývojáři uvažují nad velkou expanzí, stejně tak přemýšlejí, co by se stalo v možném plnohodnotném pokračování. <strong>Hellraid není mrtvé, Techland dal přednost Dying Light</strong>.

Reklama

Polské studio Techland (Dead Island) se pochlubilo, že zombie akci Dying Light si zahrálo 4,5 milionů unikátních hráčů, v březnu to bylo 3,2 milionů. Nicméně toto číslo nereprezentuje skutečné prodeje. Ty budou podle generálního ředitele společnosti Techlandu trošku nižší.

Techland zatím nemá čas počítat přesné prodeje, zatím vychází pouze ze statistik svých serverů, kam se přihlásilo a hrálo hru 4,5 milionů unikátních lidí. Toto číslo zahrnuje j sekundární prodeje (bazar), vysvětlil Pawel Marchewka britskému Eurogameru.

Každopádně čísla dokazují, že Dying Light je úspěšná nová značka, která si dokázala najít své hráče. Warner Bros je tak pravděpodobně spokojený a Techland přemýšlí nad budoucností. Zatím vyšlo několik dodatečných balíčků, vývojáři by ale rádi přivedli na svět i velkou expanzi.

„Uvažujeme o větším rozšíření,“ přiznal Marchewka, ale nechtěl zacházet do detailů a už vůbec nepotvrdil, zda půjde o datadisk. Pouze s úsměvem řekl, že o tom zatím nemůže mluvit. Místo toho stočil řek k plnohodnotnému pokračování.

„Přemýšlíme o Dying Light 2. O tom, co by se ve hře (v příběhu) stalo.“

Závěrem rozhovoru upřesnil, že kooperační akce Hellraid nebyla zrušena, ale pozastavena, aby se tvůrčí celek mohl věnovat Dying Light sérii. Navíc Hellraid se potýká se stejnými problémy jako každá hra od Techlandu. Jde o to, že chtějí udělat velkou hru, mají spoustu nápadů, které do hry dají a nakonec některé z nich zruší. Podle Marchewka vyškrtají polovinu, i přesto jde ale potom o hru, která je větší než by měla být. Stejně to bylo u Dead Island, Dying Light i Hellraid.

„Hellraid není mrtvé. Jen si musíme vše ujasnit. Nejprve ale chceme, aby hráči Dying Light byli spokojeni. Na to jsme potřebovali lidi,“ dodal generální ředitel Techlandu. Z jeho vyjádření je jasné, že stáhli vývojáře z Hellraid, aby mohli ve větším počtu pracovat na Dying Light.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama