E3 2011: Bylo Project Café označení pro Wii U?
Novinka E3 2011: Bylo Project Café označení pro Wii U?

E3 2011: Bylo Project Café označení pro Wii U?

Redakce

Redakce

7

<strong>AKTUALIZACE. </strong>Tak se to Nintendu přeci jen podařilo. Jako každý rok, i letos jsme po skončení konference zůstali sedět s otevřenou pusou.

Reklama

Aktualizace: Venku jsou oficiální specifikace nové konzole Wii U, které naleznete níže.

Nová konzole Wii U podporuje až čtyři Wii Remote ovladače najednou. Dále je možné připojit např. Nunchuk controller, Classic Controller, Classic Controller Pro a Wii Balance Board.

Video výstup: 1080p, 1080i, 720p, 480p a 480i. Kompatibilní kabely zahrnují HDMI, component, S-video a composite.

Konzole má interní flashovou paměť, podporuje také paměťové karty a externí pevné disky.

Procesor: několikajádrový procesor od IBM

Wii U má čtyři USB 2.0 konektory a je zpětně kompatibilní se všemi Wii hrami a příslušenstvím. Mechanika bude kromě klasického Wii formátu disků podporovat i zbrusu nový.

Potvrzené hry: Assassin's Creed: Revelations, Darksiders II, Ghost Recon Online, Dirt 3, Aliens: Colonial Marines, Metro: Last Light, Batman: Arkham City, Battlefield 3, Prototype 2, Driver: San Francisco, FIFA 12 a noví Super Mario Bros. Mii.

Původní zpráva

Tentokrát za to může "revoluční" ovladač pro Wii, pojmenovaný Wii U, který by se měl postarat o důkladné znásobení herního zážitku. Pojďme si ho tedy blíže představit.

Jde o celkem velkou záležitost, jež disponuje všemi proprietami klasickými pro gamepad (tlačítka, triggery, bumpery, analogy), avšak návdavkem přihazuje ještě gyro senzor, kameru, mikrofon a hlavně šesti palcový dotykový displej.

Ten bude sloužit nejen k hraní menších hříček, ale klidně i normálních Wii her. Nebudete totiž vázáni na televizi, a pokud náhodou přijde někdo, kdo vám přepne kanál, prostě zaměříte pohled na WiiU a nerušeně pokračujete.

Zajímavá myšlenka, jež navíc slibuje významné propojení s jednotlivými gamesami, což bylo jasně patrné z prezentovaného videa, které tak slibují zbrusu nový zážitek a výrazně obměněnou hratelnost. Pokud to bude fungovat.

To ale pořád není to nejzajímavější na celé mašince. Budete ji kromě Wii ůdajně moci propojit i s 3DS, Balance Boardem či jednotlivými proprietami (např. Zapper).

A stále nekončíme, pro nás nejinteresantnější věc prozradili představitelé jednotlivých velkých vydavatelských domů, kterým se Wii U natolik zalíbilo, že se pro Wii rozhodli předělat svoje AAA projekty.

Přesně tak, pokud jsme to dobře pochopili, na "nemohoucí" nintenďácké konzoli si asi ještě letos zahrajete ty největší pecky, včetně Assassin's Creed, Batman: Arkham City, Driver: San Francisco, FIFA 12, Aliens: Colonial Marines, Darksiders 2, Tekken nebo Ghost Recon Online.

A jak je to možné? Tady už jsme trochu na vážkách. Ačkoliv jsou Japonci svým chorobným vysvětlováním známí, představení měl pevně v rukou Reggie a moc opěrných bodů nám neposkytl. Jako nejpravděpodobnější se ovšem jeví cloudový systém.

To znamená, že veškeré výpočty nutné pro chod hry budou probíhat někde na výkonném serveru a do vašeho Wii + Wii U budou pouze odesílány výsledky. Stejně funguje kupříkladu OnLive či Gaikai.

Aby toho zmatku ovšem nebylo málo, Riccitiello v rozhovoru pro GameTrailers uvedl, že Wii U je údajně název i nové konzole, která bude ohlášena na GamesComu. Otázkou tak je, zda-li všechny ty velké hry nebyly myšleny až pro samostatnou konzoli. Aby se v tom prase vyznalo!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama