E3 2011: Představena Arma II: Free
Arma 2: Free Novinka E3 2011: Představena Arma II: Free

E3 2011: Představena Arma II: Free

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Neuvěřitelné se stalo skutečností. V rámci E3 oznámilo Bohemia Interactive bezplatné vydání jejich válečného simulátoru.

Reklama

Zdá se to skutečně neuvěřitelné, ale věřte, že tomu tak je. Arma II vychází zadarmo. Co víc, není potřeba žádná registrace, a na nějaké mikroplatby můžete rovnou zapomenout. Arma II: Free je víceméně ta hra, kterou dodnes zbožňujeme. Jen s určitým omezením.

Free verze samozřejmě neobsahuje datadisk Operace Arrowhead ani DLC British Armed Forces a Private Military Company. Bohužel, neobsahuje ani jakoukoliv singleplayerovou kampaň, a to ani příběh samotné Army II. Dále bychom měli počítat s nemožností instalovat do hry uživatelské módy. Cokoliv, co stvoří komunita, proto zůstane v oblasti původní, tedy placené verze.

Poslední omezení se týká grafiky. Všechny textury jsou v nízkém rozlišení, žádné grafické orgie jako v případě původní verze se nekonají. Stejně by pak hra byla neuvěřitelně objemná, takže toto omezení rozhodně chápeme.

Ale to je celé. Kromě výše zmíněných prvků obsáhne Arma II: Free kompletní Černarus a ostrov Utes, oblíbený editor se všemi jeho možnostmi, veškeré jednotky, zbraně a vozidla obsažené v původní verzi a nechybí ani multiplayer včetně plné podpory dedikovaných serverů. No a samozřejmě nechybí ani pořádná dávka simulace.

Je nám jasné, že výše zmíněná omezení leckoho naštvou, ale když si vezmete, co všechno můžete mít zdarma, je na čase složit Bohemia Interactive poklonu. Vzhledem k širokým možnostem editoru, multiplayeru a samotné Černarusi jde podle nás o nabídku, která se neodmítá. Pokud tedy máte zájem o bezplatné a hlavně realistické virtuální válčení, račte navštívit oficiální web, kde by se v průběhu tohoto měsíce měla objevit hra ke stažení.

Na závěr ještě doplníme HW nároky a oficiální trailer:

- Operační systém: Windows Xp/Vista/7- CPU: Jakékoliv dvoujádro- Grafická karta: mVidia GeForce 7800/ATI Radeon 1900 s pamětí 256 MB VRAM- RAM: 1 GB- HDD: 2 GB

Další obrázky naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama