EA chtělo odkoupit Valve
Novinka EA chtělo odkoupit Valve

EA chtělo odkoupit Valve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

67

Společnost Electronic Arts měla podle všeho v posledních letech snahu odkoupit nezávislé studio Valve, a to za jednu miliardu dolarů.

Reklama

Že jsou manažeři a hlavouni ve vedení EA schopní všeho, můžeme vidět každou chvíli. I proto se není co divit, že se v posledních letech několikrát pokusili vyjednat odkoupení extrémně výdělečné, ale také stále nezávislé a nesmírně vlivné a oblíbené společnosti, Valve. Neúspěšně.

Redaktorům New York Times tuto informaci řekly dva různé zdroje, které přirozeně chtěly zůstat v anonymitě, ale i tak není důvod k pochybnostem. Sám šéf studia Gabe Newell se koneckonců k této tématice vyjádřil prohlášením, že odkoupení Valve jakýmkoliv gigantem by mělo za následek jedině rozpad celého studia, a že by se stejně ke všemu museli vyjádřit sami zaměstnanci. Případná miliarda dolarů od EA tedy Gabem rozhodně nehnula.

Mimochodem, proslulý analytik Michael Pachter odhaduje aktuální hodnotu Valve na více jak 2,5 miliardy dolarů, takže by nejspíš EA muselo hodně přidat.

Upřímně řečeno, můžeme být jenom rádi, že se Gabe a ostatní lidi z Valve staví k odkoupení jakýmkoliv gigantem naprosto odmítavě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama