EA neplánuje Star Wars hry založené na připravovaných filmech
Novinka EA neplánuje Star Wars hry založené na připravovaných filmech

EA neplánuje Star Wars hry založené na připravovaných filmech

Michal Burian

Michal Burian

27

Dohoda mezi EA a LucasArts byla uzavřena na deset let. V průběhu tohoto období nás čeká spousta titulů v mnoha různých žánrech napříč platformami.

Reklama

Vytvořit dobrou hru podle filmové předlohy je těžký úkol, přesvědčil se o tom nejeden talentovaný tvůrčí celek. Licence Hvězdných válek si o tento pokus přímo říká, Electronic Arts ale nic takového v plánu nemají.

Řekl to sám finanční ředitel EA Blake Jorgensen během prezentace na konferenci UBS Global Technology, která proběhla v úterý.

"Krása Star Wars série je v tom, že nabízí širokou škálu možností, nemusíte nutně vytvořit hru podle filmu, můžete udělat hru, která se inspirovala světem, jenž byl ve Star Wars."

"My věříme, že jsme udělali fantastický obchod, který nám umožní během více než deseti let vybudovat hry v mnoha různých žánrech napříč platformami. Budeme se snažit načasovat naše hry zároveň s filmy od Disney, to ale nutně neznamená, že budou vycházet z filmu."

Na Star Wars titulech podle dostupných informací pracuje hned několik studií, krom jiného DICE, Visceral Games a BioWare. Právě švédské DICE (autoři Battlefieldu) dělají na rebootu Star Wars: Battlefront, který byl oznámen v červnu na E3 prostřednictvím teaser traileru.

Všechny hry s licencí Star Wars podle všeho poběží na technologii Frostbite. Velkého bum se dočkáme v roce 2015 a 2016.

Společnost Electronic Arts má licenci na velké hry Star Wars, zatímco Disney si ponechalo určitá práva k vývoji nových titulů v rámci mobilních, sociálních, tabletových a on-line hrách. Tak uvidíme, zda nějaké tituly ukáže i Disney.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama