EA Sports odstranili Ronalda z obalu FIFA 19
FIFA 19 Novinka EA Sports odstranili Ronalda z obalu FIFA 19

EA Sports odstranili Ronalda z obalu FIFA 19

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Hvězdný Portugalec chybí i v menu hry.

Reklama

Už v říjnu loňského roku začalo postupné odstraňování Cristiana Ronalda z propagačních materiálů hry FIFA 19. V té době byl hvězdný Portugalec ve službách italského Juventusu obviněn ze znásilnění. K němu mělo dojít již v roce 2009 v Las Vegas, Ronaldo tvrdí, že dotyčná lže, aby se zviditelnila. Celou kauzu pochopitelně pozorně sledují zástupci Electronic Arts, stejně jako největší sponzor CR7, firma Nike.

Znásilnění nebylo ještě prokázáno, minulý měsíc policie z Las Vegas požádala Ronalda o vzorek DNA. Jak vidno, EA Sports nechtějí čekat a vyměnili Ronalda již i na obalu hry a v jejím samotném menu. Místo Cristiana Ronalda zdobí nově obal Paulo Dybala z Juventusu, brazilská hvězda Neymar a Kevin de Bruyne z Manchesteru City. V menu hry se potom objevuje americká fotbalistka Alex Morgan, informuje britský Eurogamer.

EA Sports změnu nekomentovali. Lze ale mluvit o tom, že nechtějí, aby FIFA 19 byla spojována s Ronaldem v době, kdy čelí vážnému obvinění. Jedno už má za sebou, 22. ledna letošního roku se Ronaldo dohodl se soudem v Madridu na pokutě za daňové úniky, zaplatit musí 18,8 milionu euro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama