EA získala exkluzivní licenci na Star Wars hry
Novinka EA získala exkluzivní licenci na Star Wars hry

EA získala exkluzivní licenci na Star Wars hry

Michal Burian

Michal Burian

91

Hned trojice velkých tvůrčích celků připravuje nové hry ze světa Star Wars - vývojáři Battlefieldu, Mass Effectu a Dead Space.

Reklama

Electronic Arts včera večer oznámila dohodu s Disney na Star Wars hry. Společnosti se dohodly na víceleté exkluzivní licenční smlouvě pro vývoj a vydávání nových her založených na postavách a příběhu Hvězdných válek.

EA bude vyvíjet a vydávat nové Star Wars tituly zahrnující všechny interaktivní platformy a nejoblíbenější herní žánry, zatímco Disney drží práva na vývoj nových titulů v rámci mobilních, sociálních a on-line platformách.

Frank Gibeau, prezident EA Labels, prozradil, že již pracují na Star Wars hrách. Konkrétně švédské studio DICE (série Battlefield), Visceral Games (série Dead Space) a v neposlední řadě také tvůrci Mass Effectu z BioWare. Ti už mají zkušenosti s Hvězdnými válkami v podání MMORPG titulu Star Wars: The Old Republic.

"Každý vývojář sní o vytváření her z universa Star Wars. Tři z našich nejlepší studií si tento sen splnili. Připravují epická dobrodružství pro fanoušky Hvězdných válek. Nové značky, které tvoříme, si mohou vypůjčit něco z filmů, avšak vždy půjde o titul s novou hratelností a novým příběhem," řekl Gibeau.

Na oficiálních stránkách EA pak prezident EA Labels potvrdil, že všechny nové tituly z universa Star Wars budou využívat Frostbite 3 engine z Battlefieldu, který prý zaručí neuvěřitelně detailní grafický kabátek, prostředí i postavy.

Finanční podmínky dohody zveřejněny nebyly. Každopádně jde o změnu strategie, dříve se totiž vydavatel soustředil na vývoj vlastních značek a nespoléhal tolik na licence. To se však změnilo a v následujících letech se od EA dočkáme hned několika titulů ze Star Wars universa, které podle jejich slov uspokojí hardcore hráče a podle všeho budou k dispozici na všech předních platformách – PC a současné i next-gen konzole.

Připomeňme, že začátkem dubna tohoto roku společnost Disney uzavřela herní divizi LucasArts a propustila všechny zaměstnance. Zároveň se zavázala, že série Star Wars bude pokračovat dál. To jsme ale ještě netušili, že exkluzivní dohodu získá EA. Jak to dopadne, to se budeme moci na vlastní kůži přesvědčit v průběhu následujících let. Otázkou zůstává, co bude se zrušenými hrami Star Wars 1313, Battlefront III a Star Wars: First Assault.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama