Ekonomická strategie Banished se připravuje na vydání
Banished Novinka Ekonomická strategie Banished se připravuje na vydání

Ekonomická strategie Banished se připravuje na vydání

Michal Burian

Michal Burian

16

Na svědomí ji má jeden zapálený vývojář. Velký důraz bude kladen na realismus.

Reklama

Když jsem v dubnu loňského roku psal poprvé o strategii Banished, tak jsem ji nedával tolik šancí. Bylo to zejména z důvodu, že na ni dělá jen jeden člověk (10 let pracoval jako profesionální vývojář konzolových her), který si dal za cíl přinášet hráčům jednoduché a zábavné hry, které nás vrátí do roku 1990. Jak to tak ale vypadá, Luke Hodorowicz to dokázal.

Banished má totiž upřesněné datum vydání, dostupná bude od 18. února za 20 dolarů, a to na oficiálních internetových stránkách i Steamu. Původně měla hra vyjít v lednu, během svátků se ale Hodorowicz ke své práci moc nedostal, tak ji musel o několik týdnů odložit.

Připomeňme, že Banished je ekonomická real-time strategie, která by mohla zajmout fanoušky sérií Settlers a Anno. Hráč se ujme skupinky lidí, kteří se rozhodli opustit svou vlast a založit si vlastní vesnici. Vašim hlavním cílem bude starat se o obyvatele a zajistit, aby se vesnice rozrůstala a prosperovala. Každému osadníkovi budete moci přiřadit jednu z 18 profesí jako je dřevorubec, zemědělec, stavitel, kovář, lovec, horník nebo lékař.

Velký důraz bude kladen na realismus, velké problémy vám ve hře bude dělat krutá zima. V průběhu roku se musíte zaměřit na shromáždění surovin nebo je koupit od obchodníků, abyste mohli přežít zimu. Vyrábět budete moci oblečení z kůže zvířat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama