Elden Ring: Shadow of the Erdtree čelí na Steamu kritice
Elden Ring Novinka Elden Ring: Shadow of the Erdtree čelí na Steamu kritice

Elden Ring: Shadow of the Erdtree čelí na Steamu kritice

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Část hráčů si stěžuje na příliš vysokou obtížnost.

Reklama

Minulý týden vydané rozšíření pro Elden Ring s názvem Shadow of the Erdtree se dočkalo v recenzích od novinářů velice vřelého přijetí, což dokládá například hodnocení 95 % na agregátoru Metacritic, které z tohoto přídavků činí vůbec nejlépe hodnocené DLC v historii.

Pohled na uživatelské recenze na Steamu ale naznačuje, že část hráčů obdobné nadšení nesdílí. Shadow of the Erdtree v současnosti na Steamu disponuje rozporuplným hodnocením 62 %, čímž spadá do kolonky smíšené. Část kritiky se točí kolem dílčích technických nedostatků a optimalizace. Často je však v negativních recenzích zmiňována také celková obtížnost v čele s boss fighty. U nich očividně ztrácí nervy i hráči, kteří strávili nemalé množství času v základní hře.

Kromě určitého obtížnostního skoku, na který před vydáním upozorňovali samotní vývojáři ze studia FromSoftware, je na vině především nový systém levelování, který je založen na sbírání takzvaných Scadutree fragmentů. Díky tomuto systému nabízí DLC dostatečnou výzvu i pro hráče, kteří do něj vstupují s opravdu silnou postavou. Z recenzí je však patrné, že si nemalé procento hráčů na tento nový systém a jeho pravidla zatím nezvyklo. Z některých recenzí na Steamu je ostatně dobře patrná frustrace po neúspěšných střetech s vybranými protivníky.

Elden Ring i rozšíření Shadow of the Erdtree jsou k dispozici na PC (Steam) i konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Bližší informace o zmíněném přídavku najdete v naší recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama