Embracer Group kupuje Gearbox
Novinka Embracer Group kupuje Gearbox

Embracer Group kupuje Gearbox

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Gearbox se tak stává členem stejné společnosti, do které patří i studio Warhorse.

Reklama

Mateřská společnost Embracer Group pod sebou skýtá mnoho herních firem po celém světě, kdy mezi ty nejvýraznější patří THQ Nordic (Desperados III, Biomutant), Saber Interactive (SnowRunner) či i české studio Warhorse, založené Danielem Vávrou a Martinem Klímou.

V srpnu minulého roku posléze pod svá křídla získala další studia, mezi nimiž bylo třeba i 4A Games, tedy autoři série Metro.

Nákupy pak pokračovaly i v listopadu, kdy se k tomuto již velkému společenství týmů přidalo dalších dvanáct studií, kdy jedním z nich byli i autoři nových dílů Shadow Warriora - Flying Wild Hog.

Embracer Group kupuje Gearbox

A s pořizováním nových celků zdá se tato společnost nekončí, přičemž tentokrát došlo na poměrně "velkou rybu".

Embracer Group totiž ohlásilo zakoupení Gearbox Entertainment, tedy vývojářů série Borderlands, kteří budou fungovat jako sedmá operační skupina společnosti.

Tento nákup byl uskutečněn celkově za pomoci 1,3 miliardy amerických dolarů (necelých 30 miliard Kč), kdy 363 miliónů bude vyplaceno hned, zatímco zbytek až po splnění určitých podmínek.

Ředitelem společnosti i nadále zůstává Randy Pitchford, který se k tomuto obchodu vyjádřil následovně:

"Pocity v Gearboxu jsou takové, že toto je jen začátek, a tato transakce není jen stimulantem talentu naší zaměstnanecké společnosti, ale také palivem pro vzrušující budoucnost, kterou jsme plánovali."

Tento nákup tak má Gearboxu dovolit ještě větší expanzi, kdy se můžeme těšit na prohloubení jejich oblíbených značek.

Embracer Group kupuje Gearbox

Aby toho ale nebylo málo, tak Embracer Group ještě navíc oznámili nákup videoherních vývojářů a vydavatelů z Aspyr Media (za celkových 450 milionů amerických dolarů), kteří budou fungovat samostatně pod správou Saber Interactive.

K těmto nákupům se ještě přidává EasyBrain, který byl zakoupen za celkových 765 miliónů amerických dolarů (640 ihned, 125 po splnění podmínek).

Pokud následně EasyBrain neznáte, tak se jedná o úspěšné vývojáře mobilních her, kteří pod Embracer Group budou fungovat jako osmá operační skupina.

Portfolio této společnosti se tedy opravdu pěkně nafukuje, kdy nás začíná zajímat, kdo bude získán příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama