Embracer Group kupuje několik společností a práva na značku Pán prstenů i Hobit
Filmy/Seriály Novinka Embracer Group kupuje několik společností a práva na značku Pán prstenů i Hobit

Embracer Group kupuje několik společností a práva na značku Pán prstenů i Hobit

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Švédský gigant nabírá nevídaných rozměrů.

Reklama

Snad není měsíc, kdy bychom nepsali o konglomerátu Embracer Group, který je neustále na nákupech. Tento gigant už musí být rozdělený do několika divizí, aby vůbec mohl fungovat. Mezi ně patří Amplifier, Asmodee (nově Twin Sails Interactive), Coffee Stain Holding, Dark Horse Media, DECA Games, Easybrain, Gearbox Entertainment, Plaion (dříve Koch Media), Saber Interactive a THQ Nordic. A to všechno jsou jenom "domy", které pod sebou mají hromadu studií, které se pak klidně dělí ještě dál. Embraceru to však nejspíš stále nestačí, dnes totiž oznámil nákup nejenom několika společností, ale rovnou také práv na známé značky.

Začneme těmi firmami. Embracer Group si pořídil Limited Run Games, což je společnost zabývající se vydáváním fyzických kopií především u indie či retro titulů, dále Singtrix, vlastnící technologii na zpracování hlasu ve hrách a jiném softwaru, Tuxedo Labs, vývojáři nedávno vydaného Teardown, a Tripwire Interactive, vývojáři her jako Killing Floor či Maneater, ale fungují také jako vydavatelé.

Ani to ale není všechno, dále došlo na oznámení nové divize – Embracer Freemode. A v rámci ní pak mateřská firma oznámila další akvizice, mezi které patří Bitwave Games, Clear River Games, Game Outlet Europe, Gioteck, Quantic Lab, Grimfrost a Tatsujin (první japonské studio Embraceru).

V plánu je prý nějaká další akvizice, která bude zřejmě třetí, nebo čtvrtá největší v historii Embracer Group, ale společnost zatím nemůže sdělit, o koho se jedná.

Jak už ale padlo na začátku, Embracer nenakoupil jenom firmy. Oznámil totiž nákup práv na dvě známé značky: Pán prstenů a Hobit. Docílili toho akvizicí Middle-earth Enterprises, přes svou novou divizi Freemode. Embracer tak získal práva na filmy, videohry, stolní hry, merchandise, zábavní párky i divadelní hry podle populárních knih z pera J. R. R. Tolkiena. Už nyní má Embracer v plánu vytvořit nové filmy věnované postavám jako Gandalf, Aragorn, Glum, Galadriel či Eowyn.

Nakonec se v rámci finančních výsledků Embracer pochlubil, že má ve vývoji momentálně 220 projektů, včetně 25 AAA her, které vyjdou do konce finančního roku 2026. Vysoce očekávaná AAA hra má být oznámena už velmi brzy a vyjde ve čtvrtém kvartálu (zřejmě fiskálního roku, takže leden až březen). Vypadá to, že by mohlo konečně jít o Dead Island 2, hra se totiž objevila na Amazonu s datem vydání 3. února 2023. Na Gamescomu se pak máme těšit hned na několik oznámení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama